Кисломолочний сир сприяє зміцненню здоров'я та поліпшенню фізичної форми, він багатий на тваринні білки, що містять повний спектр амінокислот, необхідних для росту м’язів. Крім того, у складі сиру є вуглеводи, які забезпечують енергією, а також залізо, кальцій, фосфор та інші важливі вітаміни й мікроелементи, передають Патріоти України.
Вибір між знежиреним, 5% або 9% кисломолочним сиром залежить від ваших цілей – схуднення, підтримання здоров’я чи нарощування м’язової маси. OBOZ.UA порівняв кожний з варіантів і зробив висновки про те, який сир є найбільш корисним.
Знежирений сир (0–1%)
Головною перевагою є низька калорійність, що ідеально для тих, хто худне, а також високий вміст білка (приблизно стільки ж, як у жирніших видах). Також в ньому мінімум жиру (менше ніж 1 г на 100 г).
Серед недоліків: менше жиророзчинних вітамінів (A, D, E, K), які краще засвоюються з невеликою кількістю жиру. Він може бути менш ситним і не таким смачним.
Сир 5% жирності
Переваги – золота середина між калорійністю та користю, достатньо жиру для засвоєння жиророзчинних вітамінів, та м’який смак, при цьому він досить ситний.
Недоліки – більше калорій, ніж у нежиреному (приблизно 120–140 ккал на 100 г).
Сир 9% жирності
Переваги: найбільш насичений смак та краще джерело енергії (для спортсменів, дітей, людей з підвищеною потребою в калоріях). Також оптимальний баланс білка, жиру і смаку.
Недоліки: вища калорійність (близько 160–180 ккал на 100 г), продукт може не підходити тим, хто дотримується дієти або має проблеми з серцем чи рівнем холестерину.
Який сир найкорисніший
Для більшості людей оптимальним варіантом буде 5% кисломолочний сир – він містить не багато жиру для кращого засвоєння вітамінів і має хорошу харчову цінність.
Але, якщо ви худнете або на дієті варто обрати знежирений. Дітям, спортсменам, або при дефіциті ваги – краще 9%
Мигдаль, хоча і часто називають горіхом, насправді є насінням багаторічного дерева, родом із Центральної та Малої Азії. Сьогодні ці насіння вирощують по всьому світу, а США є найбільшим виробником. В Європі мигдаль росте в Іспанії, Італії, Хорватії та ...
У фруктах, зокрема в яблуках, клітковина, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, як стверджують фахівці, здебільшого накопичуються на поверхні плоду. Цим пояснюється, що яблуко, з'їдене цілим, краще для травлення, ніж очищене, передають Патріоти України....