Великодні свята — це період, коли дуже легко набрати кілька зайвих кілограмів. Смачна паска, крашанки, м’ясні страви та відсутність фізичного навантаження лише сприяють цьому, передають Патріоти України.
Збалансуйте свій раціон: якщо ви з’їли шматочок паски, зменште кількість інших вуглеводів та жирів у наступних прийомах їжі.
Уникайте зайвих солодощів: крім паски, великодній стіл часто рясніє іншими солодощами. Намагайтеся обмежити їх споживання або оберіть один вид у невеликій кількості.
Не забувайте про фізичну активність
Зберігайте водний баланс в організмі: за день до застілля обов’язково випийте свою добову норму води, а під час нього — ще близько 500 мл. Так ваш шлунок наповниться рідиною, що не дасть вам переїсти за святковим столом. А також намагайтесь не пити соків чи солодкої води, адже вони є дуже калорійні.
Вживайте їжу маленькими порціями: насичення приходить не одразу, а за 20 хвилин після того, як їжа потрапляє до організму. Тому найкраще не поспішати, а їсти повільно, насолоджуючись їжею. Вживайте їжу маленькими порціями — так ви уникнете неприємних відчуттів після.
Робіть акцент на овочі: після такої кількості вуглеводів та білків додавання клітковини буде найрозумнішим рішенням. Вживайте багато овочів з кожним прийомом їжі, і їжа засвоюватиметься краще.
Макарони цінуються багатьма господинями за простоту вприготуванні та цікавий смак, який успішно поєднується з багатьма стравами, передають Патріоти України. . Однак і з цим нехитрим гарніром можуть виникнути труднощі. Наприклад, він може вийти абсолют...
Пюре – дуже смачний гарнір, для приготування якого потрібно добре розім’яти змішану з молоком картоплю. Звісно, використання міксера чи блендера значно полегшує завдання. Однорідна молочно-картопляна маса з’явиться дуже швидко і вийде неймовірно пишною...