Апетитна скоринка: Рецепт смачного хлібу на сковороді нашвидкуруч

Свіжий хліб – продукт, без якого важко уявити смачний і ситний сніданок чи обід. Якщо хочете приготувати ароматний хліб власноруч – скористайтесь рецептом, який вдасться кожній, радять Патріоти України.

Хліб можна приготувати швидко та просто, а результат буде просто приголомшливим!

Рецепт хліба на сковороді

Час: 2 години
Порцій: 4

  • 400 грам пшеничного борошна;
  • 220 мілілітрів теплої води;
  • 25 грам свіжих дріжджів;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 столова ложка олії.

Приготування:

  1. Зробіть закваску: налийте в миску воду, додайте дріжджі, цукор і ложку борошна.
  2. Добре перемішайте і поставте в тепле місце на 1 – 15 хвилин.
  3. Коли дріжджі почнуть працювати, просійте в миску борошно і додайте сіль.
  4. Замісіть гладке еластичне тісто.
  5. Вимішане тісто викладіть в миску, дно якої змащено олією.
  6. Накрийте миску тканиною і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
  7. Коли тісто збільшиться вдвічі, вийміть його зі форми і вимісіть кілька разів.
  8. Глибоку сковороду з товстим дном змастіть олією і викладіть на неї замішане тісто.
  9. Рівномірно розподіліть тісто на дно форми.
  10. Поставте форму для тіста в тепле місце, щоб воно знову піднялося на 30 хвилин.
  11. Після закінчення цього часу поставте накриту кришкою сковороду на малий вогонь і повільно обсмажте хліб.
  12. Обсмажуйте хліб приблизно по 20 хвилин з кожного боку, постійно перевіряючи, щоб він не підгорів.
  13. Дайте хлібу охолонути та смакуйте!

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...

Чому всі почали пити імбирний чай: ТОП-5 науково обґрунтованих причин

вівторок, 26 серпень 2025, 10:15

Імбирний чай - не лише ароматний напій з пряним, гострим смаком, а й справжня скарбниця користі для здоров’я. Його традиційно використовували в аюрведі та китайській медицині, а сучасні дослідження підтверджують його позитивний вплив на організм, перед...