Апетитна скоринка: Рецепт смачного хлібу на сковороді нашвидкуруч

Свіжий хліб – продукт, без якого важко уявити смачний і ситний сніданок чи обід. Якщо хочете приготувати ароматний хліб власноруч – скористайтесь рецептом, який вдасться кожній, радять Патріоти України.

Хліб можна приготувати швидко та просто, а результат буде просто приголомшливим!

Рецепт хліба на сковороді

Час: 2 години
Порцій: 4

  • 400 грам пшеничного борошна;
  • 220 мілілітрів теплої води;
  • 25 грам свіжих дріжджів;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 столова ложка олії.

Приготування:

  1. Зробіть закваску: налийте в миску воду, додайте дріжджі, цукор і ложку борошна.
  2. Добре перемішайте і поставте в тепле місце на 1 – 15 хвилин.
  3. Коли дріжджі почнуть працювати, просійте в миску борошно і додайте сіль.
  4. Замісіть гладке еластичне тісто.
  5. Вимішане тісто викладіть в миску, дно якої змащено олією.
  6. Накрийте миску тканиною і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
  7. Коли тісто збільшиться вдвічі, вийміть його зі форми і вимісіть кілька разів.
  8. Глибоку сковороду з товстим дном змастіть олією і викладіть на неї замішане тісто.
  9. Рівномірно розподіліть тісто на дно форми.
  10. Поставте форму для тіста в тепле місце, щоб воно знову піднялося на 30 хвилин.
  11. Після закінчення цього часу поставте накриту кришкою сковороду на малий вогонь і повільно обсмажте хліб.
  12. Обсмажуйте хліб приблизно по 20 хвилин з кожного боку, постійно перевіряючи, щоб він не підгорів.
  13. Дайте хлібу охолонути та смакуйте!

Це може здивувати! Харчові звички, які підвищують рівень холестерину

середа, 5 листопад 2025, 16:50

Підвищений рівень холестерину часто залишається непоміченим, доки не призводить до серйозних проблем із серцем чи судинами. Саме тому профілактика має починатися з повсякденних звичок, зокрема - з харчування, передають Патріоти України. Наш раціон безп...

Цитрусові під забороною: ТОП-4 категорії людей, яким не можна мандарини

середа, 5 листопад 2025, 12:44

Мандарини - смачні та корисні цитрусові, але вони підходять не всім. Через високу кислотність і цукор деякі категорії людей повинні обмежити або уникати їх споживання, передають Патріоти України.