
Свіжий хліб – продукт, без якого важко уявити смачний і ситний сніданок чи обід. Якщо хочете приготувати ароматний хліб власноруч – скористайтесь рецептом, який вдасться кожній, радять Патріоти України.
Хліб можна приготувати швидко та просто, а результат буде просто приголомшливим!
Рецепт хліба на сковороді
Час: 2 години
Порцій: 4
- 400 грам пшеничного борошна;
- 220 мілілітрів теплої води;
- 25 грам свіжих дріжджів;
- 1 столова ложка цукру;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 столова ложка олії.
Приготування:
- Зробіть закваску: налийте в миску воду, додайте дріжджі, цукор і ложку борошна.
- Добре перемішайте і поставте в тепле місце на 1 – 15 хвилин.
- Коли дріжджі почнуть працювати, просійте в миску борошно і додайте сіль.
- Замісіть гладке еластичне тісто.
- Вимішане тісто викладіть в миску, дно якої змащено олією.
- Накрийте миску тканиною і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
- Коли тісто збільшиться вдвічі, вийміть його зі форми і вимісіть кілька разів.
- Глибоку сковороду з товстим дном змастіть олією і викладіть на неї замішане тісто.
- Рівномірно розподіліть тісто на дно форми.
- Поставте форму для тіста в тепле місце, щоб воно знову піднялося на 30 хвилин.
- Після закінчення цього часу поставте накриту кришкою сковороду на малий вогонь і повільно обсмажте хліб.
- Обсмажуйте хліб приблизно по 20 хвилин з кожного боку, постійно перевіряючи, щоб він не підгорів.
- Дайте хлібу охолонути та смакуйте!
Тістечка, пиріжки, печиво, торти - улюблені ласощі для багатьох українців. Поряд з традиційними рецептами господині часто експериментують, вносячи в десерти родзинку, яка робить їх неповторними, передають Патріоти України. Так, усім відомий торт «Рафае...
Запечена картопля - це смачна та доступна страва на всі випадки випадки життя. Запікати її можна з салом, м’ясом, овочами, сиром чи просто зі спеціями. Але для того, щоб вона мала ідеальну структуру, недостатньо просто помістити її у духовку, передають...