
Свіжий хліб – продукт, без якого важко уявити смачний і ситний сніданок чи обід. Якщо хочете приготувати ароматний хліб власноруч – скористайтесь рецептом, який вдасться кожній, радять Патріоти України.
Хліб можна приготувати швидко та просто, а результат буде просто приголомшливим!
Рецепт хліба на сковороді
Час: 2 години
Порцій: 4
- 400 грам пшеничного борошна;
- 220 мілілітрів теплої води;
- 25 грам свіжих дріжджів;
- 1 столова ложка цукру;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 столова ложка олії.
Приготування:
- Зробіть закваску: налийте в миску воду, додайте дріжджі, цукор і ложку борошна.
- Добре перемішайте і поставте в тепле місце на 1 – 15 хвилин.
- Коли дріжджі почнуть працювати, просійте в миску борошно і додайте сіль.
- Замісіть гладке еластичне тісто.
- Вимішане тісто викладіть в миску, дно якої змащено олією.
- Накрийте миску тканиною і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
- Коли тісто збільшиться вдвічі, вийміть його зі форми і вимісіть кілька разів.
- Глибоку сковороду з товстим дном змастіть олією і викладіть на неї замішане тісто.
- Рівномірно розподіліть тісто на дно форми.
- Поставте форму для тіста в тепле місце, щоб воно знову піднялося на 30 хвилин.
- Після закінчення цього часу поставте накриту кришкою сковороду на малий вогонь і повільно обсмажте хліб.
- Обсмажуйте хліб приблизно по 20 хвилин з кожного боку, постійно перевіряючи, щоб він не підгорів.
- Дайте хлібу охолонути та смакуйте!
Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...
Молочні пончики, приготовлені вдома, будуть смачними та ніжними, якщо зробити правильне тісто. Повітряні, м’які, ароматні вироби порадують вас під час чаювання, передають Патріоти України. Для приготування пончиків беремо:. До молока додайте дріжджі та...