Апетитна, ситна та пікантна: Готуємо домашню ковбасу, від якої не відірватися

Домашня ковбаса завжди буде центром уваги всіх гостей на святковому столі. А під час відпочинку на природі з друзями - чудовою альтернативою шашлику. Кулінарка Лариса Павлюк з Києва радить приготувати домашню ковбасу за її перевіреним рецептом, передають Патріоти України.

Інгредієнти

1 кг свинини

0,5 кг яловичини

0,5 кг курячого філе

4 ч. ложки солі

1−2 ст. ложки приправи до ковбаси або м'яса

1 ч. ложка меленого перцю

5 зуб. часнику

250 мл холодної води

0,5 ч. ложка меленого мускатного горіха

Приготування

М'ясо перекрутити на м'ясорубку на спеціальну сіточку, де є 4 отвори. Але можна й нарізати кубиками, за вашим бажанням. Додати всі спеції, воду та гарно вимішати.

Залишити на 20 хвилин і начинити кишки м'ясом за допомогою м'ясорубки та насадки для ковбаси. Гарно проколоти голкою у багатьох місцях. Далі кладемо ковбасу в кип'ячу воду, яка ледь булькає, і варимо 10 хвилин. Обережно витягаємо й печемо ще у духовці, або готуємо на пательні, додавши трохи олії, під закритою кришкою до готовності на середньому вогні.

А ви це знали? ТОП-5 найкорисніших спецій на планеті

понеділок, 20 жовтень 2025, 6:15

Спеції століттями зачаровували людство своїм ароматом і цілющими властивостями. Вони надихали на відкриття нових земель, ставали символами багатства та культури, а спершу були першими ліками людства, передають Патріоти України. Сьогодні наукові дослідж...

Нарізані банани залишаться свіжими до 4 днів - секретний трюк, який рятує фрукти

неділя, 19 жовтень 2025, 23:10

Нарізані банани часто швидко темніють і стають м’якими, але експерти з харчування знайшли простий спосіб зберегти їх свіжими до чотирьох днів, передають Патріоти України з посиланням на. Ключовий інгредієнт — лимонний сік. Лимонна кислота допомагає зни...