Апетитно та недорого: Рецепт смачного курячого паштету із доступних інгредієнтів

Ніжний та ароматний домашній паштет із курки стане чудовою закускою для будь-якого столу. Він доволі простий у готуванні та потребує лише декілька доступних інгредієнтів. За звання батьківщини паштету багато століть безперервно ведуть боротьбу Франція та Німеччина. Однак є версія, що він виник ще в Стародавньому Римі. Ця страва з’явилася на світ через практичні мотиви – мінімізувати будь-якої відходи й використати вся наявне м’ясо, зазначають Патріоти України.

Паштет подають гарячим або холодним, як закуску чи навіть обідню страву. Такий виріб чудово смакуватиме із домашньою консервацією – огірками чи помідорами.

Рецепт паштету із курки

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1350 грам курячих стеген;
  • 450 грам курячої печінки;
  • 4 яйця;
  • 4 морквини;
  • 2 великі цибулини;
  • 1 шматочок цибулі-порею;
  • 20 грам петрушки;
  • кілька горошин перцю
  • 3 лаврових листки;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • сіль;
  • перець;
  • мускатний горіх;
  • 1 столова ложка майорану;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 2 столові ложки вершкового масла.

Приготування:

  1. Покладіть у велику каструлю промиту курку, запашний перець, лаврове листя, перець горошком, очищену моркву, шматочок цибулі-порею, петрушку і одну цибулину.
  2. Залийте всі інгредієнти водою і накрийте кришкою. Коли вода почне кипіти, зменшіть вогонь і тушкуйте, поки куряче м’ясо не розпадеться і не відділиться від кістки. На це піде приблизно 2,5 години.
  3. Коли курка буде готова, вийміть її на велику тарілку, щоб вона охолонула, залиште бульйон.
  4. Печінку помийте і наріжте невеликими шматочками, замочіть в молоці приблизно на 1 годину.
  5. Цибулю наріжте товстими скибками і трохи обсмажте на оливковій олії, додайте сюди печінку і вершкове масло.
  6. У печінку можна додати трішки бульйону, в якому варилася курка. Готову печінку залиште вистигати.
  7. Очищене куряче м’ясо, печінку з цибулею, часником подрібнити на м’ясорубці 3 рази. Маса повинна стати однорідною.
  8. Додайте жовтки і приправте сіллю, свіжомеленим перцем, мускатним горіхом і меленим майораном.
  9. Якщо паштет виходить занадто сухим – додайте у нього бульйон.
  10. Білки збийте і додайте в суміш, акуратно перемішайте.
  11. Викласти у форму для запікання (довжина 30 см), змащену вершковим маслом і посипану сухарями.
  12. Форма повинна заповнити до 2/3 її висоти.
  13. Розрівняйте масу, зверху викладіть виделкою білок, який залишився.
  14. Поставте паштет в духовку і встановіть температуру 175 градусів, випікайте близько 50 хвилин.
  15. Вийміть ще теплий паштет з форми і дайте охолонути. Найкраще куштувати його на наступний день із грінками чи крекером. Смачного!
Джерело: 24 канал

Найкраща вечеря за 25 хвилин: Рецепт картопляних італійських галушок у вершковому соусі з в'яленими томатами

п’ятниця, 21 січень 2022, 22:15

Повітряні ньоккі, огорнуті насиченим вершковим соусом із в’яленими помідорами, шпинатом, часником і базиліком. Що може бути смачнішим? Вершкові тосканські ньоккі — це найкраща їжа, приготована всього за 25 хвилин, зазначають Патріоти України. Інгредієн...

Підходяща страва і на свято, і на кожен день: Рецепт смачних і ситних оладок із рибного філе

п’ятниця, 21 січень 2022, 21:15

З невеликого рибного філе можна насмажити цілу тарілку смачних, соковитих та апетитних оладок. Рецепт страви дуже простий, але треба врахувати деякі нюанси, зазначають Патріоти України. Інгредієнти:. Спосіб приготування:. Якщо рибне філе заморожене, йо...