Ніжний та ароматний домашній паштет із курки стане чудовою закускою для будь-якого столу. Він доволі простий у готуванні та потребує лише декілька доступних інгредієнтів. За звання батьківщини паштету багато століть безперервно ведуть боротьбу Франція та Німеччина. Однак є версія, що він виник ще в Стародавньому Римі. Ця страва з’явилася на світ через практичні мотиви – мінімізувати будь-якої відходи й використати вся наявне м’ясо, зазначають Патріоти України.
Паштет подають гарячим або холодним, як закуску чи навіть обідню страву. Такий виріб чудово смакуватиме із домашньою консервацією – огірками чи помідорами.
Рецепт паштету із курки
Час: 1,5 години
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 1350 грам курячих стеген;
- 450 грам курячої печінки;
- 4 яйця;
- 4 морквини;
- 2 великі цибулини;
- 1 шматочок цибулі-порею;
- 20 грам петрушки;
- кілька горошин перцю
- 3 лаврових листки;
- 3-4 зубчики часнику;
- сіль;
- перець;
- мускатний горіх;
- 1 столова ложка майорану;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 2 столові ложки вершкового масла.
Приготування:
- Покладіть у велику каструлю промиту курку, запашний перець, лаврове листя, перець горошком, очищену моркву, шматочок цибулі-порею, петрушку і одну цибулину.
- Залийте всі інгредієнти водою і накрийте кришкою. Коли вода почне кипіти, зменшіть вогонь і тушкуйте, поки куряче м’ясо не розпадеться і не відділиться від кістки. На це піде приблизно 2,5 години.
- Коли курка буде готова, вийміть її на велику тарілку, щоб вона охолонула, залиште бульйон.
- Печінку помийте і наріжте невеликими шматочками, замочіть в молоці приблизно на 1 годину.
- Цибулю наріжте товстими скибками і трохи обсмажте на оливковій олії, додайте сюди печінку і вершкове масло.
- У печінку можна додати трішки бульйону, в якому варилася курка. Готову печінку залиште вистигати.
- Очищене куряче м’ясо, печінку з цибулею, часником подрібнити на м’ясорубці 3 рази. Маса повинна стати однорідною.
- Додайте жовтки і приправте сіллю, свіжомеленим перцем, мускатним горіхом і меленим майораном.
- Якщо паштет виходить занадто сухим – додайте у нього бульйон.
- Білки збийте і додайте в суміш, акуратно перемішайте.
- Викласти у форму для запікання (довжина 30 см), змащену вершковим маслом і посипану сухарями.
- Форма повинна заповнити до 2/3 її висоти.
- Розрівняйте масу, зверху викладіть виделкою білок, який залишився.
- Поставте паштет в духовку і встановіть температуру 175 градусів, випікайте близько 50 хвилин.
- Вийміть ще теплий паштет з форми і дайте охолонути. Найкраще куштувати його на наступний день із грінками чи крекером. Смачного!
До сирників висувають вимоги щодо їх консистенції, висоти та смаку. Вони мають бути високі, пружні та не розсипатися. Погодьтесь, що пласкі сирники виглядають досить дивно, хоча можуть бути відмінні на смак. Спробуйте приготувати сирники за бабусиним р...
Кава входить у щоденний раціон практично кожної людини: цей чудовий напій допомагає підбадьоритися, активувати роботу мозку та надати організму сили, передають Патріоти України. Однак гурмани постійно намагаються зробити смак кави ще більш виразним та ...