Аромат домашньої випічки: Булочки з сиром у вигляді кісок: Як приготувати смаколик для ранкових чаювань

булочка з сиром

Аромат свіжої домашньої випічки вабить усіх, навіть сусідів. Булочки-кіски з сиром готувати не складно та не довго. Порадувати своїх близьких смачною запашною випічкою радить фудблогерка Наталя Геряк.

Тісто:

600 г борошна

40 г свіжих дріжджів

2 яйця

100 г цукру

250 мл теплого молока

100 г розтопленого вершкового масла

Начинка:

500 г домашнього сиру

1 ст. л. сметани

2 жовтки

60 г цукру

Приготування

У молоці розчинити дріжджі, відставити на 15 хвилин. Далі додати решту складових, замісити м'яке тісто. Накрити рушником та залишити на 2 години.

У цей час готуємо начинку. Для цього потрібно усе збити блендером. Опісля тісто розкачати, виложити начинку, розрізати уздовж, скрутити завитки. Поскладати кіски на деко, накрити рушником, дати підрости. Вийдуть достатньо великі кіски, можна тісто розділити, щоб були менші булочки. Або сформувати за власним бажанням. Випікати за температури 180° С близько 25−30 хвилин.

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...

Ви могли це не знати! Ніколи не загортайте залишки їжі у фольгу - ось чому це небезпечно

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:58

Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...