Ароматна пісочна насолода: Рецепт австрійського різдвяного печива-півмісяців

Ванільні рогалики у формі півмісяців — одне з найпопулярніших у всій Європі печиво, батьківщиною якого є баварське містечко Нердлінген. В Австрії та Німеччині одним із найпопулярніших є печиво, яке називається Vanillekipferl. Вважається, що воно було створене в формі турецького півмісяця, який символізує святкування перемоги над турецькою армією в одній із численних воєн. Раніше печиво випікалося з волоськими горіхами, проте зараз не менш популярними стали рецепти з більш ніжним мигдалем або навіть лісовим горіхом, зазначають Патріоти України.

Рецепт різдвяного печива

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 100 г меленого мигдалю
  • 80 г цукрової пудри
  • 200 г вершкового масла
  • 5 г ванільного цукру
  • Дрібка солі та ванілі ⠀

Для посипки:

  • 250 г цукрової пудри
  • 0,5 ч.л. ванілі

Приготування:

1. Просійте борошно, додайте до нього мелений мигдаль (бажано подрібнений не в борошно), цукрову пудру, ванільний цукор, сіль і ваніль. Гарно все перемішайте і додайте вершкове масло кімнатної температури.

2. Замісіть тісто, загорніть його в плівку і відправте відпочивати в холодильник десь на годину.

3. Дістаньте тісто з холодильника, скачайте з нього ковбаску, а потім відщипуйте шматочки та формуйте півмісяці.

4. Увімкніть духовку та розігрійте її до 180С. Покладіть на деко пергаментний папір і викладайте туди ваше печиво. Залишайте між півмісяцями невеликі відстані, адже в тісті багато масла і печенюшки трохи «розповзуться».

5. Випікайте печиво до золотистого кольору близько 15 хвилин. У цей час змішайте пудру з ваніллю для посипання.

6. Готове злегка остигле печиво з усіх боків обваляйте в цукровій пудрі. Смачного!

Кава, яку обожнюють у Європі: Чим іспанський латте кращий за звичайний

вівторок, 4 листопад 2025, 7:45

Іспанський латте - це кавовий напій, який поєднує насичений еспресо з теплим молоком і підсолодженим згущеним молоком. Саме завдяки цій кремовій солодкості він став улюбленцем у кав’ярнях Іспанії, а тепер - і в усьому світі, передають Патріоти України....

Лише спробуйте! Як тверде сало зробити справжнім делікатесом

вівторок, 4 листопад 2025, 6:42

Смачне та ароматне сало - справжній делікатес. Але іноді принесеш із магазину чи з ринку додому сало, а воно трохи жорсткувате. Однак це легко виправити, дотримуючись порад кулінарки Елли Іванової, передають Патріоти України. Таке сало можна їсти як п...