Ароматна пісочна насолода: Рецепт австрійського різдвяного печива-півмісяців

Ванільні рогалики у формі півмісяців — одне з найпопулярніших у всій Європі печиво, батьківщиною якого є баварське містечко Нердлінген. В Австрії та Німеччині одним із найпопулярніших є печиво, яке називається Vanillekipferl. Вважається, що воно було створене в формі турецького півмісяця, який символізує святкування перемоги над турецькою армією в одній із численних воєн. Раніше печиво випікалося з волоськими горіхами, проте зараз не менш популярними стали рецепти з більш ніжним мигдалем або навіть лісовим горіхом, зазначають Патріоти України.

Рецепт різдвяного печива

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 100 г меленого мигдалю
  • 80 г цукрової пудри
  • 200 г вершкового масла
  • 5 г ванільного цукру
  • Дрібка солі та ванілі ⠀

Для посипки:

  • 250 г цукрової пудри
  • 0,5 ч.л. ванілі

Приготування:

1. Просійте борошно, додайте до нього мелений мигдаль (бажано подрібнений не в борошно), цукрову пудру, ванільний цукор, сіль і ваніль. Гарно все перемішайте і додайте вершкове масло кімнатної температури.

2. Замісіть тісто, загорніть його в плівку і відправте відпочивати в холодильник десь на годину.

3. Дістаньте тісто з холодильника, скачайте з нього ковбаску, а потім відщипуйте шматочки та формуйте півмісяці.

4. Увімкніть духовку та розігрійте її до 180С. Покладіть на деко пергаментний папір і викладайте туди ваше печиво. Залишайте між півмісяцями невеликі відстані, адже в тісті багато масла і печенюшки трохи «розповзуться».

5. Випікайте печиво до золотистого кольору близько 15 хвилин. У цей час змішайте пудру з ваніллю для посипання.

6. Готове злегка остигле печиво з усіх боків обваляйте в цукровій пудрі. Смачного!

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...