Ароматна пісочна насолода: Рецепт австрійського різдвяного печива-півмісяців

Ванільні рогалики у формі півмісяців — одне з найпопулярніших у всій Європі печиво, батьківщиною якого є баварське містечко Нердлінген. В Австрії та Німеччині одним із найпопулярніших є печиво, яке називається Vanillekipferl. Вважається, що воно було створене в формі турецького півмісяця, який символізує святкування перемоги над турецькою армією в одній із численних воєн. Раніше печиво випікалося з волоськими горіхами, проте зараз не менш популярними стали рецепти з більш ніжним мигдалем або навіть лісовим горіхом, зазначають Патріоти України.

Рецепт різдвяного печива

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 100 г меленого мигдалю
  • 80 г цукрової пудри
  • 200 г вершкового масла
  • 5 г ванільного цукру
  • Дрібка солі та ванілі ⠀

Для посипки:

  • 250 г цукрової пудри
  • 0,5 ч.л. ванілі

Приготування:

1. Просійте борошно, додайте до нього мелений мигдаль (бажано подрібнений не в борошно), цукрову пудру, ванільний цукор, сіль і ваніль. Гарно все перемішайте і додайте вершкове масло кімнатної температури.

2. Замісіть тісто, загорніть його в плівку і відправте відпочивати в холодильник десь на годину.

3. Дістаньте тісто з холодильника, скачайте з нього ковбаску, а потім відщипуйте шматочки та формуйте півмісяці.

4. Увімкніть духовку та розігрійте її до 180С. Покладіть на деко пергаментний папір і викладайте туди ваше печиво. Залишайте між півмісяцями невеликі відстані, адже в тісті багато масла і печенюшки трохи «розповзуться».

5. Випікайте печиво до золотистого кольору близько 15 хвилин. У цей час змішайте пудру з ваніллю для посипання.

6. Готове злегка остигле печиво з усіх боків обваляйте в цукровій пудрі. Смачного!

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Персиковий джем, як у бабусі - легкий рецепт для кожного

субота, 12 липень 2025, 8:15

Літо - найкращий час для приготування домашніх джемів, а персиковий джем - один із найулюбленіших серед них. За простим рецептом, який не потребує складних інгредієнтів, можна приготувати смачний та ароматний джем із ніжною текстурою, Патріоти України....