Ванільні рогалики у формі півмісяців — одне з найпопулярніших у всій Європі печиво, батьківщиною якого є баварське містечко Нердлінген. В Австрії та Німеччині одним із найпопулярніших є печиво, яке називається Vanillekipferl. Вважається, що воно було створене в формі турецького півмісяця, який символізує святкування перемоги над турецькою армією в одній із численних воєн. Раніше печиво випікалося з волоськими горіхами, проте зараз не менш популярними стали рецепти з більш ніжним мигдалем або навіть лісовим горіхом, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Для посипки:
Приготування:
1. Просійте борошно, додайте до нього мелений мигдаль (бажано подрібнений не в борошно), цукрову пудру, ванільний цукор, сіль і ваніль. Гарно все перемішайте і додайте вершкове масло кімнатної температури.
2. Замісіть тісто, загорніть його в плівку і відправте відпочивати в холодильник десь на годину.
3. Дістаньте тісто з холодильника, скачайте з нього ковбаску, а потім відщипуйте шматочки та формуйте півмісяці.
4. Увімкніть духовку та розігрійте її до 180С. Покладіть на деко пергаментний папір і викладайте туди ваше печиво. Залишайте між півмісяцями невеликі відстані, адже в тісті багато масла і печенюшки трохи «розповзуться».
5. Випікайте печиво до золотистого кольору близько 15 хвилин. У цей час змішайте пудру з ваніллю для посипання.
6. Готове злегка остигле печиво з усіх боків обваляйте в цукровій пудрі. Смачного!
Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...
Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...