Є багато цікавих рецептів кураб’є. Пісне печиво Кураб’є по-грецьки виходять розсипчастим. Лежати воно може довго – адже немає ні масла, ні молока, ні яєць, тобто псуватися тут нічому. Начиняти його можна також горіхами або родзинками. Однак, навряд чи ваші домашні довго будуть дивитися на таку красу і смакоту, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
- 1 стакан (250 мл) оливкової олії,
- 1/2 склянки вина (у мене було червоне напівсолодке),
- 6 ст.л. цукру,
- цедра одного лимона,
- 500 г борошна з розпушувачем,
- 1 ч.л. кориці,
- 1 ванільний цукор,
- кілька штук лукума для начинки,
- цукрова пудра.
Приготування:
- В окремо миску просіяти борошно.
- В іншій мисці змішати масло, вино, цедру лимона, цукор та корицю.
- Потім поступово засипати борошно і замісити м’яке і податливе тісто (при необхідності можна підсипати трохи борошна). Тісто має добре лепитися.
- Якщо лукум великий – то порізати його шматочками. Якщо лукумчики маленькі, то можна і не різати.
- З кульки тіста, розміром з дрібне яйце, зробити коржик, завернути шматочок лукума і знову скатати в кульку.
- Викласти на деко на лист пекарської папери, змащеної олією.
- Випікати пісне печиво кураб’є в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Печиво має зарум’яниться, але не сильно.
- Готове печиво трохи охолодити, а потім обваляти у цукровій пудрі. В пакетик насипати трохи цукрової пудри і пакетик ванільного цукру, скласти туди 3-4 печива і ніжно потрясти, щоб печиво не розсипалось. Ось і аромат справжнього свята!
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...