
Є багато цікавих рецептів кураб’є. Пісне печиво Кураб’є по-грецьки виходять розсипчастим. Лежати воно може довго – адже немає ні масла, ні молока, ні яєць, тобто псуватися тут нічому. Начиняти його можна також горіхами або родзинками. Однак, навряд чи ваші домашні довго будуть дивитися на таку красу і смакоту, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
- 1 стакан (250 мл) оливкової олії,
- 1/2 склянки вина (у мене було червоне напівсолодке),
- 6 ст.л. цукру,
- цедра одного лимона,
- 500 г борошна з розпушувачем,
- 1 ч.л. кориці,
- 1 ванільний цукор,
- кілька штук лукума для начинки,
- цукрова пудра.
Приготування:
- В окремо миску просіяти борошно.
- В іншій мисці змішати масло, вино, цедру лимона, цукор та корицю.
- Потім поступово засипати борошно і замісити м’яке і податливе тісто (при необхідності можна підсипати трохи борошна). Тісто має добре лепитися.
- Якщо лукум великий – то порізати його шматочками. Якщо лукумчики маленькі, то можна і не різати.
- З кульки тіста, розміром з дрібне яйце, зробити коржик, завернути шматочок лукума і знову скатати в кульку.
- Викласти на деко на лист пекарської папери, змащеної олією.
- Випікати пісне печиво кураб’є в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Печиво має зарум’яниться, але не сильно.
- Готове печиво трохи охолодити, а потім обваляти у цукровій пудрі. В пакетик насипати трохи цукрової пудри і пакетик ванільного цукру, скласти туди 3-4 печива і ніжно потрясти, щоб печиво не розсипалось. Ось і аромат справжнього свята!
Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...
Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...