Ароматне і розсипчасте, зникає швидко до останнього шматочка: Рецепт пісного печива Кураб'є по-грецьки

Є багато цікавих рецептів кураб’є. Пісне печиво Кураб’є по-грецьки виходять розсипчастим. Лежати воно може довго – адже немає ні масла, ні молока, ні яєць, тобто псуватися тут нічому. Начиняти його можна також горіхами або родзинками. Однак, навряд чи ваші домашні довго будуть дивитися на таку красу і смакоту, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 1 стакан (250 мл) оливкової олії,
  • 1/2 склянки вина (у мене було червоне напівсолодке),
  • 6 ст.л. цукру,
  • цедра одного лимона,
  • 500 г борошна з розпушувачем,
  • 1 ч.л. кориці,
  • 1 ванільний цукор,
  • кілька штук лукума для начинки,
  • цукрова пудра.

Приготування:

  1. В окремо миску просіяти борошно.
  2. В іншій мисці змішати масло, вино, цедру лимона, цукор та корицю.
  3. Потім поступово засипати борошно і замісити м’яке і податливе тісто (при необхідності можна підсипати трохи борошна). Тісто має добре лепитися.
  4. Якщо лукум великий – то порізати його шматочками. Якщо лукумчики маленькі, то можна і не різати.
  5. З кульки тіста, розміром з дрібне яйце, зробити коржик, завернути шматочок лукума і знову скатати в кульку.
  6. Викласти на деко на лист пекарської папери, змащеної олією.
  7. Випікати пісне печиво кураб’є в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Печиво має зарум’яниться, але не сильно.
  8. Готове печиво трохи охолодити, а потім обваляти у цукровій пудрі. В пакетик насипати трохи цукрової пудри і пакетик ванільного цукру, скласти туди 3-4 печива і ніжно потрясти, щоб печиво не розсипалось. Ось і аромат справжнього свята!

Ось у чому секрет! Скільки яєць додати в деруни, щоб вони тримали форму і не темніли - простий рецепт

четвер, 8 грудень 2022, 6:52

Деруни - одна з найсмачніших і найпростіших у приготуванні страв з картоплі. Дуже часто вони виходять темними тому, щоб картопля швидко втрачає колір, тому додавайте обов'язково цибулю і не зловживайте борошном. Ще важливо - додати в тісто всього 2 яйц...

Насичений смак і аромат: Легкий рецепт морквяного пісного кексу

четвер, 8 грудень 2022, 5:00

«Легкий рецепт, насичений смак і аромат. І навіть міксер не потрібен. Спробуйте цей рецепт морквяного кексу, не пошкодуєте», — пише кулінарка Лариса Сидоряк . Приготування: . Розігріти духовку до 175 °C. Змішати цукор з соком і олією. Змішати сухі ін...