Ароматні гарбузові кекси до чаю: Простий рецепт смачної випічки. Впорається навіть дитина

Осінь в традиційній українській кухні, це час різноманітних страв за участю городини, де гарбузу завжди приділялось особливе місце, зазначають Патріоти України. Сьогодні розглянемо приготування ще одного десерту з цим родичом дині, кавуна, огірків та інших гарбузових.

Інгредієнти: гарбуз (250 г), яйця (2 шт.), рослинна олія (100 мл), цукор (230 г), пшеничне борошно (250 г), коричневий цукор (2 ст. л.), сіль (1/4 ч. л.), розпушувач (1,5 ч. л.), кориця (1/2 ч. л.), гвоздика (1/4 ч. л.), запашний перець (1/4 ч. л.) , мускатний горіх (1/4 ч. л.).

Включаємо духовку і виставляємо температуру 180°С, щоб вона встигла прогрітися.

Для приготування гарбузових кексів необхідно купити стиглий гарбуз, помити його та почистити від шкірки і насіння. М'якоть гарбуза нарізаємо акуратними шматочками і складаємо в сотейник, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь. Тушкуємо до тих пір, поки шматочки не стануть м'якими - це приблизно 20-25 хвилин. Якщо залишиться зайва рідина, зливаємо її, а м'якоть перебиваємо блендером в пюре.

У глибоку миску просіюємо через сито борошно з розпушувачем, додаємо туди корицю, гвоздику, запашний перець і мускатний горіх, все ретельно перемішуємо.

В іншій з'єднуємо гарбузове пюре, яйця, цукор і рослинну олію. Збиваємо за допомогою міксера до однорідної консистенції. Потім з'єднуємо сухі та рідкі інгредієнти разом, перемішуємо тісто.

Беремо форми для кексів - силіконові або паперові, розкладаємо їх на велике деко. Викладаємо в кожну форму порцію тіста - так, щоб воно заповнило приблизно дві третини.

Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо при температурі 180°С приблизно 20-30 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною зубочисткою.

Потім дістаємо ароматні кекси, даємо їм трохи охолонути і подаємо до чаю або какао. За бажанням також можна полити їх розтопленою шоколадною глазур'ю.

Фото: pixabay.com

Ви будете здивовані! Ці продукти містять більше вітаміну С, ніж апельсин

субота, 15 листопад 2025, 9:15

Апельсини традиційно вважаються головним джерелом вітаміну С, проте насправді існує чимало продуктів, які містять цього вітаміну значно більше. Дієтологи наголошують: регулярне вживання таких фруктів, овочів і ягід допомагає зміцнити імунітет, покращит...

Вбиває повільно! Експерти назвали небезпечний напій, який шкодить печінці

субота, 15 листопад 2025, 7:44

Енергетичні напої обіцяють миттєву бадьорість, але лікарі попереджають: за цим ефектом може ховатися серйозний ризик, насамперед для печінки - головного фільтра організму, пише ukrhealth.net, передають Патріоти України. Експерти рекомендують замінити е...