У холодний осінній день так і хочеться поласувати чимось солоденьким, ароматним і смачним. Ми підготували для вас рецепт "мокрого" апельсинового кексу, який не тільки легкий у приготуванні, а й відмінно смакує до чаю, зазначають Патріоти України.
"Мокрий" кекс просочується цитрусовим сиропом понад 8 – 10 годин, але, повірте, очікування виправдає смак домашньої випічки.
Рецепт "мокрого" апельсинового кексу
Час: 60 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
Приготування:
Збийте яйця в піну та у 2 – 3 етапи додайте цукру або цукрової пудри.
Додайте до яєчної маси м'яке вершкове масло та знову збийте все міксером.
Введіть розпушувач, через хвилину – склянку апельсинового соку, цедру та борошно.
Ретельно збийте масу міксером.
Вилийте готове тісто у форму для випікання. Він обраної вами форми буде залежати вигляд апельсинового кексу.
Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте кекс протягом 40 – 50 хвилин.
Доки кекс готується, приготуємо сироп. З'єднайте всі інгредієнти для сиропу в сотейнику та доводимо до кипіння. Коли сироп стане за консистенцією схожим на рідкий мед – він готовий.
Виймаємо кекс з духовки, охолоджуємо 15 хвилин та вливаємо сироп одразу у форму.
Залишаємо кекс просочуватися на 8–10 годин, якщо не охота чекати – на 3 години.
Прикрасьте апельсиновий кекс на ваш смак та подавайте до столу. Смачного!
Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...
Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...