Ароматний та дуже смачний: Простий рецепт шикарного мигдалевого торта

Вихідні - найкращий час, щоб зібратися за великим столом усією сім'єю, випити чашечку чаю або кави з ароматною домашньою випічкою. Патріоти України радять приготувати незвичайний торт із мигдалем.

Інгредієнти для коржів: мигдальне борошно (200 г), яєчні білки (4 шт.), цукор (120 г).

Інгредієнти для крему: яєчні жовтки (4 шт.), цукор (80 г), вершки від 22% (100 мл), вершкове масло (150 г), коньяк.

Також знадобиться дві круглі форми діаметром 21-22 см і мигдалеві пластівці для прикрашання десерту зверху.

Приготування:

Для приготування коржів відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Збиваємо білки з цукром до стійких піків - найкраще з цим завданням впорається міксер. Потім додаємо мигдальне борошно і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою. Якщо у вас немає такого борошна, візьміть мигдаль і подрібніть його за допомогою кавомолки.

Форми для випічки вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо на кожну з них порцію тіста, розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Розігріваємо духовку до 175°С і ставимо в неї одночасно дві форми. Випікаємо близько 20-25 хвилин. Якщо необхідно - перевіряємо готовність коржів дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Готові коржі виймаємо з форм і чекаємо, поки вони охолонуть.

Тим часом займемося приготуванням крему. Беремо невеликий ківш, наливаємо в нього вершки, висипаємо цукор і додаємо яєчні жовтки. Уварюємо на слабкому вогні до загустіння.

Потім знімаємо з плити, охолоджуємо, починаємо збивати міксером і вводимо розм'якшене вершкове масло, постійно перемішуючи. Також для смаку можна додати трохи коньяку або амарето.

Мигдальні пелюстки злегка підсмажуємо на сухій сковороді.

Приступаємо до формування торта. Беремо велике блюдо, на нього кладемо перший корж і половину крему. Акуратно розрівнюємо його силіконовою лопаткою, потім накриваємо другим коржем і другою порцією крему. Боки тортика також змащуємо кремом. Посипаємо зверху і збоку мигдальними пелюстками і відправляємо торт до холодильника приблизно на 4-8 годин.

Подаємо апетитний мигдалевий торт до чаю або кави, нарізавши порційно.

Джерело: Апостроф

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...