Замість того, щоб знову приносити з магазину водянистий несмачний сирний продукт, домашній сир можна зробити всього лише за півгодини. Складнощів у приготуванні сиру немає ніяких - досить пакету молока і склянки сметани, зазначають Патріоти України.
Ми зробимо сиру трохи більше, тому молока візьмемо півтора літра – все одно сир з’їдять дуже швидко. На півтора літра молока (жирність не менше 3,4%) нам потрібно 230 грам сметани 20% жирності, ложка солі, 4 яйця. Виливаємо молоко в каструлю і ставимо її на повільний вогонь.
Поки молоко нагрівається, займемося закваскою. Змішуємо сметану і яйця в мисці. Чекаємо поки молоко почне закипати, а потім додаємо вміст миски в каструлю. Знову чекаємо поки молоко почне закипати, а потім зменшуємо вогонь і Тушкуємо приблизно 8 хвилин.
Наша молочна суміш почне розпадатися на ферменти, наверх спливуть всі легкі складові, а важка маса осяде внизу. Залишилося її пропустити через друшляк або марлю і охолодити. Наш сир вже майже готовий. Тепер залишилося поставити сир під тягар, так він буде більш щільним і зручним для нарізання.
Коли ми готуємо звичайні котлети, то, перекручуючи всі складові, відчуваємо їх спільний смак. А коли все це ріжеться, то можна відчути кожен шматочок, який ми поклали під час готування, передають Патріоти України. Щоб приготувати січені, рубані, різані...
Вам знадобиться всього 2 столові ложки цього продукту, щоб ваші млинці вийшли м’які та еластичні. Ви легко зможете їх скрутити з начинкою, вони не порвуться та не будуть ломатися. Якщо додати один простий інгредієнт в тісто, ніяких складнощів не виникн...