Беремо літр молока і склянку сметани! Смачний сир за 30 хвилин!

Замість того, щоб знову приносити з магазину водянистий несмачний сирний продукт, домашній сир можна зробити всього лише за півгодини. Складнощів у приготуванні сиру немає ніяких - досить пакету молока і склянки сметани, зазначають Патріоти України.

Ми зробимо сиру трохи більше, тому молока візьмемо півтора літра – все одно сир з’їдять дуже швидко. На півтора літра молока (жирність не менше 3,4%) нам потрібно 230 грам сметани 20% жирності, ложка солі, 4 яйця. Виливаємо молоко в каструлю і ставимо її на повільний вогонь.

Поки молоко нагрівається, займемося закваскою. Змішуємо сметану і яйця в мисці. Чекаємо поки молоко почне закипати, а потім додаємо вміст миски в каструлю. Знову чекаємо поки молоко почне закипати, а потім зменшуємо вогонь і Тушкуємо приблизно 8 хвилин.

Наша молочна суміш почне розпадатися на ферменти, наверх спливуть всі легкі складові, а важка маса осяде внизу. Залишилося її пропустити через друшляк або марлю і охолодити. Наш сир вже майже готовий. Тепер залишилося поставити сир під тягар, так він буде більш щільним і зручним для нарізання.

Будуть дуже смачні! Чим рублені котлети кращі, ніж класичні з фаршем

п’ятниця, 25 квітень 2025, 10:09

Коли ми готуємо звичайні котлети, то, перекручуючи всі складові, відчуваємо їх спільний смак. А коли все це ріжеться, то можна відчути кожен шматочок, який ми поклали під час готування, передають Патріоти України. Щоб приготувати січені, рубані, різані...

Господиням на замітку! Що треба додати в тісто млинців, щоб вони були м’які та легко згортались

п’ятниця, 25 квітень 2025, 9:09

Вам знадобиться всього 2 столові ложки цього продукту, щоб ваші млинці вийшли м’які та еластичні. Ви легко зможете їх скрутити з начинкою, вони не порвуться та не будуть ломатися. Якщо додати один простий інгредієнт в тісто, ніяких складнощів не виникн...