Бережіться! ТОП-3 невідворотні наслідки від надмірного вживання солі

Попри сформовану думку, сама по собі сіль, а точніше хлорид натрію, не становить небезпеки для організму, а, навпаки, грає важливу роль у його роботі. Без солі неможливий нормальний баланс рідини в організмі, до того ж вона регулює кров’яний тиск та багато інших життєво важливих процесів. Проте надмірне споживання солі так само шкідливе, як і її дефіцит, і може призвести до невідворотних наслідків для здоров’я. Якими саме – визначила редакція видання Baazar, передають Патріоти України.

Нестача кальцію

Сіль вимиває з організму кальцій, тому її надмірне вживання може призвести до проблем з кістково-суглобовою системою та зубами, позначитися на стані шкіри, послабити імунітет і навіть викликати безсоння. Дефіцит кальцію в організмі позначається на загальному стані здоров’я і може призвести до систематичної нестачі сил і навіть стати причиною депресії.

Утворення каменів у нирках

Надлишок солі в організмі – один із ключових факторів утворення каменів у нирках. При виведенні з організму сіль разом із кальцієм затримується у нирках і за недостатнього вживання рідини збільшує ризик розвитку сечокам’яної хвороби.

Схильність до набряків та зайва вага

Сіль, як відомо, має властивість утримувати рідину, яка накопичується в тканинах організму, провокуючи виникнення набряків та здуття живота. Крім того, сіль уповільнює процес кровообігу та перешкоджає розщепленню жирових клітин, що поступово може призвести до надмірної ваги.

"Сильний союзник здоров’я та сяйва шкіри": Названо овоч, який сповільнює старіння

вівторок, 9 вересень 2025, 13:05

Коли креми та маски вже не дають бажаного ефекту, варто шукати підтримку не лише зовні, а й в харчуванні. Одним із найпотужніших овочів для уповільнення старіння зсередини вчені називають броколі, передають Патріоти України. У броколі міститься сульфор...

Все дуже просто! Як за хвилину дізнатись справжня кава чи підробка

вівторок, 9 вересень 2025, 8:44

Смак кави залежить від кількох речей. По-перше, це якість зерен, а по-друге - спосіб заварювання. Знавці стверджують, що не варто при заварюванні кави використовувати крутий окріп, передають Патріоти України. Стосовно якості зерен, меленої чи розчинної...