Беріть капусту + три яйця - і будуть смачні капустяні котлети в духовці. Ділимося рецептом

Присвячується всім любителям капусти і вегетаріанцям! Хоча навіть ті, хто вважають за краще котлети з м’яса, оцінять цей рецепт, якщо приготують, передають Патріоти України.

Адже капустяні котлетки виходять надзвичайно ніжними і смачними! Їх можна подати як гарнір, а також як самостійну страву! У будь-якому випадку настійно рекомендуємо приготувати!

Інгредієнти, які знадобляться:

  • 600 г капусти;
  • 150 мл молока;
  • 50 мл води;
  • Три яйця;
  • Чотири стол. ложки або 30 г вівсяних пластівців;
  • 30-50 г масла вершкового;
  • Пів чайн. ложки солі;
  • Чорний перець в залежності від смаку.

Приступаємо до процесу приготування капустяних котлет

Капусту необхідно нарізати у вигляді кубиків.

Візьміть сковорідку по глибше, покладіть шматок масла, нагрійте і покладіть капусту. Відразу влийте воду і тушкуйте 10 хвилин на вогні середньої інтенсивності, поки рідина не випарується.

Після того, як почуєте капустяний аромат і овоч стане злегка золотистим, всипте вівсяні пластівці, влийте молоко, додайте сіль і поперчіть.

Перемішайте і тушкуйте на вогні слабкої інтенсивності 10 хвилин. Періодично мішайте, щоб нічого не підгоріло.

Вимкніть вогонь і дайте капусті охолонути. Після охолодження вбийте яйця і перемішайте.

Візьміть формочки призначені для кексів і змастіть їх маслом. Розкладіть капустяну масу. Якщо у вас такі формочки, як на фото, то вийде 10 порцій.

Попередньо нагрійте духовку до 180 °. Час запікання – півгодини.

Як побачите, що з’явилася золотава скоринка, можете витягувати з духовки.

Подавайте в гарячому вигляді з рибною або м’ясною стравою.

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...