Беріть капусту + три яйця - і будуть смачні капустяні котлети в духовці. Ділимося рецептом

Присвячується всім любителям капусти і вегетаріанцям! Хоча навіть ті, хто вважають за краще котлети з м’яса, оцінять цей рецепт, якщо приготують, передають Патріоти України.

Адже капустяні котлетки виходять надзвичайно ніжними і смачними! Їх можна подати як гарнір, а також як самостійну страву! У будь-якому випадку настійно рекомендуємо приготувати!

Інгредієнти, які знадобляться:

  • 600 г капусти;
  • 150 мл молока;
  • 50 мл води;
  • Три яйця;
  • Чотири стол. ложки або 30 г вівсяних пластівців;
  • 30-50 г масла вершкового;
  • Пів чайн. ложки солі;
  • Чорний перець в залежності від смаку.

Приступаємо до процесу приготування капустяних котлет

Капусту необхідно нарізати у вигляді кубиків.

Візьміть сковорідку по глибше, покладіть шматок масла, нагрійте і покладіть капусту. Відразу влийте воду і тушкуйте 10 хвилин на вогні середньої інтенсивності, поки рідина не випарується.

Після того, як почуєте капустяний аромат і овоч стане злегка золотистим, всипте вівсяні пластівці, влийте молоко, додайте сіль і поперчіть.

Перемішайте і тушкуйте на вогні слабкої інтенсивності 10 хвилин. Періодично мішайте, щоб нічого не підгоріло.

Вимкніть вогонь і дайте капусті охолонути. Після охолодження вбийте яйця і перемішайте.

Візьміть формочки призначені для кексів і змастіть їх маслом. Розкладіть капустяну масу. Якщо у вас такі формочки, як на фото, то вийде 10 порцій.

Попередньо нагрійте духовку до 180 °. Час запікання – півгодини.

Як побачите, що з’явилася золотава скоринка, можете витягувати з духовки.

Подавайте в гарячому вигляді з рибною або м’ясною стравою.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...