Без борошна, зате із коньяком: Рецепт смачнючого сицилійського шоколадного торта

Шоколадний торт. Фото: MyHappyFood.

Ідеальний рецепт для шокоголиків від автора блогу MyHappyFood Еда Насирова. Шоколад багатий на флавоноїди і прекрасно піднімає настрій, коли за вікном недостатньо сонячних променів. А борошно — це лише порожні калорії, тому публікуємо рецепт без нього. Рецепт багато разів апробований експертами смачної їжі сицилійцями, а також фуд-блогером Едом Насировим, автором блога вегетаріанських рецептів MyHappyFood. Оригінальна назва цього шоколадного торта — Torta di noci e cioccolato, або шоколадно-горіховий торт, передають Патріоти України.

Шоколадний торт з горіхами — рецепт

Інгредієнти на форму діаметром 24−26 см:

  • 150 г волоських горіхів чи ліщини
  • 120 г цукру
  • 6 яєць
  • 1 ст.л. коньяку
  • 10 г розпушувача
  • 1 ст.л. сухарів

Для шоколадного крему:

  • 600 мл молока
  • 150 г цукру
  • 70 г кукурудзяного крохмалю
  • 60 г какао
  • 70 г гіркого шоколаду
  • 250 мл збитих вершків

Приготування:

1. Включити духовку прогріватися до 170 °C і приготувати шоколадне тісто без борошна. Жовтки збити з цукром до побіління. Ввести подрібнені горіхи, розпушувач і коньяк. Окремо збити білки з дрібкою солі до м’яких піків. Акуратно змішати жовткову масу з білками. Форму для випічки присипати сухарями і викласти тісто.

2. Поставити торт в центр духовки і випікати хвилин 40. Перевіряти готовність зубочисткою. Повністю остудити у формі, потім прибрати в холодильник на ніч. Вийняти і розрізати на коржі.

3. Приготувати шоколадний крем: змішати цукор з крохмалем і какао, влити молоко і перемішати до однорідності. Поставити на вогонь і варити до загустіння. Вмішати порубаний шоколад і повністю остудити. Ввести в крем збиті вершки і перемішати. Коржі добре промазати кремом, зверху торт також покрити кремом, прикрасити за бажанням. Дати постояти годину в холодильнику і подавати.

Як прикрасити шоколадний торт?

Спробуйте один з цих простих варіантів:

— просто розгладити шоколадний крем ножем, створюючи ефект трохи недбалих мазків;

— нанести крем і посипати крупною і дрібною шоколадною стружкою;

— посипати дрібно порубаними горіхами або сумішшю горіхів і шоколадної стружки, і прикрасити цільними ядрами;

— в декорі також можна використовувати: вафельні шоколадні трубочки, гарні ягоди, різноманітні їстівні прикраси (цукрові намистини і т.п.).

Смачного!

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...