Окрім пампушок, вареників та пляцків, Україна відома ще однією стравою – вергунами. По суті, це таке собі печиво з бездріжджового тіста, яке смажать у великій кількості олії. Завдяки цьому виріб виходить хрустким ззовні, але дуже повітряним та пухким всередині. До того ж вергуни просто рятують ситуацію, коли інгредієнтів мінімум, а щось солоденьке до чаю треба. Вергуни готують по-різному в кожному регіоні Україні. Та класичний рецепт народився саме на Полтавщині. Рецепт полтавських вергунів опублікований у кулінарному блозі sladkaya_vupechka в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Змішати всі інгредієнти, поступово додавши в кінці борошно. Замісити однорідне тісто. Накрити його рушником чи харчовою плівкою та дати постояти щонайменше 30 хвилин.
2. Розкачати тісто в пласт. Порізати його на смужки та всередині кожної зробити надріз, через який вивернути тісто всередину.
3. Посмажити вергуни з обох боків у великій кількості олії.
4. Поки вергуни ще гарячі, посипати їх цукровою пудрою.
Шматок такої солодкої та ситної запіканки відмінно підійде на сніданок чи на перекус, передають Патріоти України. Форма – 18 см. У чаші з’єднати сир, сметану, 1 яйце, цукор, ванільний цукор та сіль. Пробити блендером у однорідну масу Якщо немає блендер...
Якщо хочеться десерт, а можливості випікати нема, то зробіть торт у формі з трьох інгредієнтів. Вам треба лише печиво квадратне, згущене молоко та сметана, передають Патріоти України. Зміщайте 1 банку вареного згущеного молока з пачкою сметани (300-400...