Без дріжджів і на кефірі: Рецепт справжніх полтавських вергунів

Окрім пампушок, вареників та пляцків, Україна відома ще однією стравою – вергунами. По суті, це таке собі печиво з бездріжджового тіста, яке смажать у великій кількості олії. Завдяки цьому виріб виходить хрустким ззовні, але дуже повітряним та пухким всередині. До того ж вергуни просто рятують ситуацію, коли інгредієнтів мінімум, а щось солоденьке до чаю треба. Вергуни готують по-різному в кожному регіоні Україні. Та класичний рецепт народився саме на Полтавщині. Рецепт полтавських вергунів опублікований у кулінарному блозі sladkaya_vupechka в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • кефір – 1 скл.
  • яйця – 1-2 шт.
  • цукор – 0,5 скл.
  • розпушувач – 1 п на 1 кг борошна
  • борошно

  • Спосіб приготування:

    1. Змішати всі інгредієнти, поступово додавши в кінці борошно. Замісити однорідне тісто. Накрити його рушником чи харчовою плівкою та дати постояти щонайменше 30 хвилин.

    2. Розкачати тісто в пласт. Порізати його на смужки та всередині кожної зробити надріз, через який вивернути тісто всередину.

    3. Посмажити вергуни з обох боків у великій кількості олії.

    4. Поки вергуни ще гарячі, посипати їх цукровою пудрою.


Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...