Без дріжджів і на кефірі: Рецепт справжніх полтавських вергунів

Окрім пампушок, вареників та пляцків, Україна відома ще однією стравою – вергунами. По суті, це таке собі печиво з бездріжджового тіста, яке смажать у великій кількості олії. Завдяки цьому виріб виходить хрустким ззовні, але дуже повітряним та пухким всередині. До того ж вергуни просто рятують ситуацію, коли інгредієнтів мінімум, а щось солоденьке до чаю треба. Вергуни готують по-різному в кожному регіоні Україні. Та класичний рецепт народився саме на Полтавщині. Рецепт полтавських вергунів опублікований у кулінарному блозі sladkaya_vupechka в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • кефір – 1 скл.
  • яйця – 1-2 шт.
  • цукор – 0,5 скл.
  • розпушувач – 1 п на 1 кг борошна
  • борошно

  • Спосіб приготування:

    1. Змішати всі інгредієнти, поступово додавши в кінці борошно. Замісити однорідне тісто. Накрити його рушником чи харчовою плівкою та дати постояти щонайменше 30 хвилин.

    2. Розкачати тісто в пласт. Порізати його на смужки та всередині кожної зробити надріз, через який вивернути тісто всередину.

    3. Посмажити вергуни з обох боків у великій кількості олії.

    4. Поки вергуни ще гарячі, посипати їх цукровою пудрою.


ТОП-6 кулінарних лайфхаків, які допоможуть зробити м’ясо соковитішим

неділя, 16 червень 2024, 9:30

Здавалося б, смажити м’ясо дуже просто, проте на виході у когось виходить суха та позбавлена смаку страва, а хтось може похвалитися кулінарним шедевром ресторанного рівня, передають Патріоти України. Ця різниця залежить не тільки від якості м’яса: наба...

Як замаринувати м’ясо на шашлики: ТОП-2 доступних маринади

неділя, 16 червень 2024, 9:13

Зробіть м’ясо дійсно фантастично смачним. Шашлики будуть смачними, якщо замаринувати їх з томатною пастою або зі сметаною. Як це краще зробити, читайте далі. Рецепти прості та доступні, передають Патріоти України. Приготувати такий можна з наступних пр...