Без дріжджів і на кефірі: Рецепт справжніх полтавських вергунів

Окрім пампушок, вареників та пляцків, Україна відома ще однією стравою – вергунами. По суті, це таке собі печиво з бездріжджового тіста, яке смажать у великій кількості олії. Завдяки цьому виріб виходить хрустким ззовні, але дуже повітряним та пухким всередині. До того ж вергуни просто рятують ситуацію, коли інгредієнтів мінімум, а щось солоденьке до чаю треба. Вергуни готують по-різному в кожному регіоні Україні. Та класичний рецепт народився саме на Полтавщині. Рецепт полтавських вергунів опублікований у кулінарному блозі sladkaya_vupechka в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • кефір – 1 скл.
  • яйця – 1-2 шт.
  • цукор – 0,5 скл.
  • розпушувач – 1 п на 1 кг борошна
  • борошно

  • Спосіб приготування:

    1. Змішати всі інгредієнти, поступово додавши в кінці борошно. Замісити однорідне тісто. Накрити його рушником чи харчовою плівкою та дати постояти щонайменше 30 хвилин.

    2. Розкачати тісто в пласт. Порізати його на смужки та всередині кожної зробити надріз, через який вивернути тісто всередину.

    3. Посмажити вергуни з обох боків у великій кількості олії.

    4. Поки вергуни ще гарячі, посипати їх цукровою пудрою.


"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...