Без картоплі: Два рецепти особливого салату "Олів'є" від одеського шеф-кухаря

Олів'є. Фото: KamranAydinov / Freepik.com.

Напередодні новорічних свят Патріоти України пропонують вашій увазі оновлені ецепти салату олів'є, які вам точно захочеться приготувати.

Олів'є з м’ясом без картоплі

Цим рецептом поділився одеський шеф Андрій Величко. У якості м’яса в олив'є він радить використовувати задню частину телятини та яловичий язик.

Інгредієнти:

  • 1 середній телячий язик (1−1,2 кг)
  • 500 г телячого задка
  • 10 яєць
  • 1 червона цибуля
  • 250 г консервованого зеленого горошку
  • 150 г с/м зеленого горошку
  • 200 г свіжих огірків
  • 200 г квашених огірків
  • 500 г домашнього майонезу
  • 50 г італійських в’ялених помідорів

Приготування:

У цьому рецепті дуже важливо використовувати не магазинний, а домашній майонез — повірте, результат вартий витрачених зусиль. Ну а щодо приготування салату, тут все стандартно: відварити до готовності, нарізати кубиком і змішати.

Олів'є з рапанами та авокадо

Ще один рецепт від одеського шефа Андрія Величка, і також без використання картоплі.

Інгредієнти:

  • 500 г відварених рапанів
  • 250 г свіжих огірків
  • 6 — 7 відварених яєць
  • 100 г в’ялених помідорів
  • 2 авокадо
  • 200 г домашнього майонезу
  • Пучок свіжої кінзи
  • Небагато соку лайма і подавати з часточкою лайма

Приготування:

Готується стандартно: готові інгредієнти порізати, змішати із заправкою та подати. Зверніть увагу, що цей рецепт також виграє від використання домашнього майонезу.

Джерело: НВ

Не відірватися! Як приготувати печінку з яблуками в духовці за півгодини

субота, 17 травень 2025, 7:12

Унікальне поєднання фруктів та печінки створює шикарний ансамбль смаку та аромату. Відмінний варіант для того, щоб урізноманітнити меню, передають Патріоти України. Якщо ви полюбляєте печінку, приготуйте її за цим рецептом, має сподобатись всім домочад...

Все просто! Як покращити смак печінки за допомогою маринаду

субота, 17 травень 2025, 6:08

Багато господинь знають про те, що працювати з субпродуктами складно: «приборкати» їхній специфічний аромат і неприємний присмак під силу не кожному кулінару. Часто для цієї мети використовується молоко, в миску з яким відправляється печінка приблизно ...