Без картоплі: Два рецепти особливого салату "Олів'є" від одеського шеф-кухаря

Олів'є. Фото: KamranAydinov / Freepik.com.

Напередодні новорічних свят Патріоти України пропонують вашій увазі оновлені ецепти салату олів'є, які вам точно захочеться приготувати.

Олів'є з м’ясом без картоплі

Цим рецептом поділився одеський шеф Андрій Величко. У якості м’яса в олив'є він радить використовувати задню частину телятини та яловичий язик.

Інгредієнти:

  • 1 середній телячий язик (1−1,2 кг)
  • 500 г телячого задка
  • 10 яєць
  • 1 червона цибуля
  • 250 г консервованого зеленого горошку
  • 150 г с/м зеленого горошку
  • 200 г свіжих огірків
  • 200 г квашених огірків
  • 500 г домашнього майонезу
  • 50 г італійських в’ялених помідорів

Приготування:

У цьому рецепті дуже важливо використовувати не магазинний, а домашній майонез — повірте, результат вартий витрачених зусиль. Ну а щодо приготування салату, тут все стандартно: відварити до готовності, нарізати кубиком і змішати.

Олів'є з рапанами та авокадо

Ще один рецепт від одеського шефа Андрія Величка, і також без використання картоплі.

Інгредієнти:

  • 500 г відварених рапанів
  • 250 г свіжих огірків
  • 6 — 7 відварених яєць
  • 100 г в’ялених помідорів
  • 2 авокадо
  • 200 г домашнього майонезу
  • Пучок свіжої кінзи
  • Небагато соку лайма і подавати з часточкою лайма

Приготування:

Готується стандартно: готові інгредієнти порізати, змішати із заправкою та подати. Зверніть увагу, що цей рецепт також виграє від використання домашнього майонезу.

Джерело: НВ

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...

ТОП-10 секретів повітряного картопляного пюре

п’ятниця, 22 листопад 2024, 9:10

Хто відмовиться від гарніру у вигляді ніжного та повітряного картопляного пюре, який стане доповненням до будь-яких страв з м’яса та риби. Але не завжди нам виходить приготувати пюре правильно: змінюється колір, з’являються грудочки і неприємний присма...