Без картоплі: Два рецепти особливого салату "Олів'є" від одеського шеф-кухаря

Олів'є. Фото: KamranAydinov / Freepik.com.

Напередодні новорічних свят Патріоти України пропонують вашій увазі оновлені ецепти салату олів'є, які вам точно захочеться приготувати.

Олів'є з м’ясом без картоплі

Цим рецептом поділився одеський шеф Андрій Величко. У якості м’яса в олив'є він радить використовувати задню частину телятини та яловичий язик.

Інгредієнти:

  • 1 середній телячий язик (1−1,2 кг)
  • 500 г телячого задка
  • 10 яєць
  • 1 червона цибуля
  • 250 г консервованого зеленого горошку
  • 150 г с/м зеленого горошку
  • 200 г свіжих огірків
  • 200 г квашених огірків
  • 500 г домашнього майонезу
  • 50 г італійських в’ялених помідорів

Приготування:

У цьому рецепті дуже важливо використовувати не магазинний, а домашній майонез — повірте, результат вартий витрачених зусиль. Ну а щодо приготування салату, тут все стандартно: відварити до готовності, нарізати кубиком і змішати.

Олів'є з рапанами та авокадо

Ще один рецепт від одеського шефа Андрія Величка, і також без використання картоплі.

Інгредієнти:

  • 500 г відварених рапанів
  • 250 г свіжих огірків
  • 6 — 7 відварених яєць
  • 100 г в’ялених помідорів
  • 2 авокадо
  • 200 г домашнього майонезу
  • Пучок свіжої кінзи
  • Небагато соку лайма і подавати з часточкою лайма

Приготування:

Готується стандартно: готові інгредієнти порізати, змішати із заправкою та подати. Зверніть увагу, що цей рецепт також виграє від використання домашнього майонезу.

Джерело: НВ

Вихід є! Як врятувати пересолені котлети

неділя, 8 червень 2025, 7:12

У житті хоч раз кожній господині доводилося стикатися з тим, що страва пересолена, і кулінарні прорахунки треба виправляти. Є моменти, які легко виправити, якщо справа стосується макаронів або рису. Але що робити, якщо пересолені котлети. Проблема теж ...

Буде як у ресторані! Як приготувати смачний кляр до будь-якого м’яса

неділя, 8 червень 2025, 6:12

Коли обсмажуватимете м’ясо на сковорідці, буде хрумка скоринка зверху і м’яке соковите м’ясо всередині, передають Патріоти України. Відділіть білок від жовтка, жовтки збийте, а білки відправте охолоджуватися в холодильник. У миску зі збитими жовтками д...