Бездоганна гаряча страва на святковий стіл: Як приготувати жульєн у млинцях

Жульєн свого часу придумали на той випадок, коли потрібно небанально приготувати курку та гриби. А для того, щоб страва виглядала ефектно та святково, її можна подати у млинцях – бездоганна гаряча страва для гостей. Рецептом жульєну у млинцях поділилася фудблогерка cooking_with_gala в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для млинців:

  • яйця – 5 шт
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – 1\2 ч. л.
  • олія – 50 мл
  • молоко – 100 мл
  • вода – 200 мл
  • борошно – 250 мл

Для начинки:

  • варене куряче філе – 250 г
  • масло – 50 г
  • цибуля – 1 шт
  • печериці – 400 г
  • вершки 30% – 150 мл
  • сир – 250 г
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Для приготування млинців потрібно з`єднати всі інгредієнти по черзі, окрім води. Перемішати та залишити на 30 хвилин.

2. Перед приготуванням додати воду. Посмажити млинці.

3. Для приготування начинки потрібно подрібнити та поставити смажитися цибулю.

4. Порізати печериці та додати до цибулі. Тушкувати під кришкою 8 хвилин.

5. Відварене філе порізати та додати до грибів.

6. Додати сіль, перець та вершки. Тушкувати ще 2 хвилини.

7. Натерти сир та додати до начинки.

8. Викласти начинку в центрі млинця і зібрати у мішечок. Зав`язати сиром косичкою чи стеблами зеленої цибулі.

Червона пляма на яйці: Чи можна її їсти і чи небезпечна вона для здоров’я

понеділок, 15 грудень 2025, 23:10

Іноді, розбиваючи яйце, можна помітити маленьку червону плямку, схожу на краплю крові. Багато людей відразу викидають таке яйце або видаляють пляму. Насправді, червона пляма - це невеликий згусток крові, що виникає через мікрокрововилив у репродуктивно...

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...