Безпрограшна й бюджетна гаряча закуска: Рецепт картопляних кульок із апетитною скоринкою

Головною перевагою картоплі є те, що овоч можна приготувати, як завгодно, і навіть з найпростіших продуктів зробити вишукану закуску для святкового столу. Одна з таких – картопляні кульки. Їх можна приготувати, як з начинкою та без, і подавати з улюблении соусами. Рецептом картопляних кульок поділилася фудблогерка Інна Левенець в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • очищена картопля – 700 г
  • кешью – 200 г
  • молоко – 100 мл
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ч. л.
  • сушений часник – 1\2 ч. л.
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Залити кешью кипяченою водою та залишити на 30 хвилин.

2. Почистити та порізати кубиками картоплю Відварити в підсоленій воді.

3. Зробити з картоплі пюре.

4. Кешью, молоко та крохмаль збити в блендері.

5. Картопляне пюре змішати з кремом. Додати часник, рослинну олію, сіль та перець.

6. За допомогою кондитерського мішка відсадити кульки, або сформувати самостійно. Помазати рослинною олією.

7. Випікати при температурі 170 градусів 35-40 хвилин. Найкраще подавати з соусами.

Ви могли це не знати! Чому олія піниться під час смаження та як цього уникнути

неділя, 28 грудень 2025, 19:06

Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...

А ви це знали? Навіщо досвідченим господиням радять заморожувати лавровий лист

неділя, 28 грудень 2025, 18:45

Лавровий лист давно став класичною спецією на кухні, але більшість господинь використовує його звичним способом - у сушеному вигляді, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Водночас професійні кухарі знають нестандартний метод оброблення спец...