Безпрограшна й бюджетна гаряча закуска: Рецепт картопляних кульок із апетитною скоринкою

Головною перевагою картоплі є те, що овоч можна приготувати, як завгодно, і навіть з найпростіших продуктів зробити вишукану закуску для святкового столу. Одна з таких – картопляні кульки. Їх можна приготувати, як з начинкою та без, і подавати з улюблении соусами. Рецептом картопляних кульок поділилася фудблогерка Інна Левенець в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • очищена картопля – 700 г
  • кешью – 200 г
  • молоко – 100 мл
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ч. л.
  • сушений часник – 1\2 ч. л.
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Залити кешью кипяченою водою та залишити на 30 хвилин.

2. Почистити та порізати кубиками картоплю Відварити в підсоленій воді.

3. Зробити з картоплі пюре.

4. Кешью, молоко та крохмаль збити в блендері.

5. Картопляне пюре змішати з кремом. Додати часник, рослинну олію, сіль та перець.

6. За допомогою кондитерського мішка відсадити кульки, або сформувати самостійно. Помазати рослинною олією.

7. Випікати при температурі 170 градусів 35-40 хвилин. Найкраще подавати з соусами.

Любите каву? Тоді прочитайте це - лікарі б’ють на сполох

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 13:07

Кава - ароматний, бадьорий і для багатьох незамінний напій для початку дня. Але фахівці попереджають: не сам кофеїн, а те, як саме ви п’єте каву, може завдати шкоди вашому здоров’ю. Від температури напою до добавок - деякі звички виявляються набагато ...

Чи можна пити молоко після 30 років? Правда, яка вас здивує

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 11:13

Багато хто чув, що після 30 років молоко нібито шкідливе і його слід уникати. Насправді це міф. Дорослі можуть сміливо включати молочні продукти у свій раціон, якщо у них немає лактозної непереносимості або алергії на білок, передають Патріоти України....