Більше яблук, ніж тіста! Рецепт яблучного пирога, який виходить особливо смачним

Сьогодні готуємо яблучний пиріг, де яблук буде більше ніж тіста. Виходить вологий, ніжний і пиріг, що тане в роті, з вершковим смаком. Суцільна насолода, передають Патріоти України.

Для приготування потрібно:

  • 2 яйця
  • дрібка солі
  • 100г цукру
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 100 мл молока
  • 20 г вершкового масла
  • цедра 1 лимона
  • 80 г пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 4-5 яблук
  • Сік 1/2 лимона.

Приготування:


  1. Яйця розмішуємо, додаємо цукор, сіль та ванілін. Збиваємо до густої білої маси.
  2. Вливаємо молоко і розтоплене вершкове масло.
  3. Додаємо цедру лимона та добре збиваємо масу.
  4. Всипаємо борошно та розпушувач, ще раз збиваємо.
  5. Яблука чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл. Натираємо ябко на тертці для слайсів або нарізаємо вручну.
  6. Змішуємо яблука та тісто. Викладаємо масу у форму (18 см) та відправляємо випікатися на 40-45 хвилин (180).
  7. Даємо пирогу охолонути, а потім посипаємо пудрою і насолоджуємося чудовим смаком. Смачного!

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...

Ви могли це не знати! Ніколи не загортайте залишки їжі у фольгу - ось чому це небезпечно

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:58

Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...