
Одним із улюблених десертів, як дітей, так і дорослих, вважається желе. Існує маса різних фруктових та вершкових рецептів. При цьому часто господині додають часточки свіжих фруктів.
Тільки не завжди після цього виходить гарна страва. Розберемося чому.
Ворогом номер один із числа тропічних фруктів можна не роздумуючи назвати ківі. Желатин та ківі просто несумісні, і це ще м’яко сказано.
Виною тому є особлива речовина папаїн. Він також входить до складу ще одного тропічного фрукту – папайї.
У промисловості папаїн використовується для пом’якшення волокон, тому що допомагає зруйнувати колаген.
Якщо додати в желе ці свіжі фрукти, структура желатину зруйнується і страва не вдасться.
Те саме стосується свіжого ананасу, інших кислих фруктів, а також вина. Вони не дружать із желатином.
Щоб знешкодити ці фрукти, їх потрібно ошпарити окропом або бланшувати.
Риба - головний атрибут святкового столу, але не всі види однаково корисні. Експерти радять обережно обирати рибу, щоб уникнути шкідливих токсинів, таких як ртуть і свинець, передають Патріоти України. Навіть норвезький фермерський лосось не завжди кор...
Британські вчені виявили зв'язок між хімічною речовиною в чорному шоколаді та ознаками уповільнення біологічного старіння людини. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що теобромін, який міститься в чорному ...