Більшість господинь навіть не здогадуються про це! З якими фруктами желе не вийде

Одним із улюблених десертів, як дітей, так і дорослих, вважається желе. Існує маса різних фруктових та вершкових рецептів. При цьому часто господині додають часточки свіжих фруктів.

Тільки не завжди після цього виходить гарна страва. Розберемося чому.

Вороги желатину

Ворогом номер один із числа тропічних фруктів можна не роздумуючи назвати ківі. Желатин та ківі просто несумісні, і це ще м’яко сказано.

Виною тому є особлива речовина папаїн. Він також входить до складу ще одного тропічного фрукту – папайї.

У промисловості папаїн використовується для пом’якшення волокон, тому що допомагає зруйнувати колаген.

Якщо додати в желе ці свіжі фрукти, структура желатину зруйнується і страва не вдасться.

Те саме стосується свіжого ананасу, інших кислих фруктів, а також вина. Вони не дружать із желатином.

Маленька хитрість

Щоб знешкодити ці фрукти, їх потрібно ошпарити окропом або бланшувати.

А ви це знали? Чому на завареному чаї утворюється "плівка" та як її позбутися

неділя, 19 жовтень 2025, 7:47

Так званий наліт, який виглядає як маслянистий або восковий шар, що утворюється на поверхні чаю, може виглядати непривабливо, але є вагоме пояснення, чому це відбувається, передають Патріоти України. Як виявилося, це не має нічого спільного з вашим мет...

Мигдаль продовжує життя! ТОП-7 причин додати його до свого раціону

субота, 18 жовтень 2025, 18:15

Мигдаль, хоча і часто називають горіхом, насправді є насінням багаторічного дерева, родом із Центральної та Малої Азії. Сьогодні ці насіння вирощують по всьому світу, а США є найбільшим виробником. В Європі мигдаль росте в Іспанії, Італії, Хорватії та ...