Більшість господинь навіть не здогадуються про це! З якими фруктами желе не вийде

Одним із улюблених десертів, як дітей, так і дорослих, вважається желе. Існує маса різних фруктових та вершкових рецептів. При цьому часто господині додають часточки свіжих фруктів.

Тільки не завжди після цього виходить гарна страва. Розберемося чому.

Вороги желатину

Ворогом номер один із числа тропічних фруктів можна не роздумуючи назвати ківі. Желатин та ківі просто несумісні, і це ще м’яко сказано.

Виною тому є особлива речовина папаїн. Він також входить до складу ще одного тропічного фрукту – папайї.

У промисловості папаїн використовується для пом’якшення волокон, тому що допомагає зруйнувати колаген.

Якщо додати в желе ці свіжі фрукти, структура желатину зруйнується і страва не вдасться.

Те саме стосується свіжого ананасу, інших кислих фруктів, а також вина. Вони не дружать із желатином.

Маленька хитрість

Щоб знешкодити ці фрукти, їх потрібно ошпарити окропом або бланшувати.

Господиням на замітку! Чи потрібно знімати піну в процесі варіння бульйону

неділя, 12 січень 2025, 12:08

Певно більшість домогосподарок замислювались над питанням, чи варто та навіщо знімати піну в процесі приготування бульйону, передають Патріоти України. Але виявляється, що пінка яка утворюється при кипінні супу чи борщу є абсолютно нешкідливою. Тож чи ...

Без зайвого жиру, але з апетитною скоринкою! ТОП-7 секретів смаженої картоплі

неділя, 12 січень 2025, 11:07

Смажена картопля вдається не завжди – іноді вона плаває в жирі або олії, іноді виходить не смажена, а тушкована, а то й зовсім перетворюється на пюре, передають Патріоти України. Чимало тут залежить від кулінарного досвіду, від сорту овочів, від сковор...