Бісквіт із особливим секретом: Рецепт шоколадного торта "Чорний принц" зі сметанковим кремом

Торт "Чорний принц" присвячується усім любителям шоколадних смаколиків. На перший погляд може здатись, що це вишуканий десерт, над яким потрібно неабияк почаклувати. Насправді, такий шоколадний торт досить бюджетний та простий у приготуванні. А все, що вам потрібно, – це зовсім трошки вільного часу. Шоколадні бісквітні коржі виходять дуже м`якими та високими, а сметанковий крем – надзвичайно ніжним. Разом – чудовий дует та смачне поєднання. Рецепт торта "Чорний принц" був опублікований у кулінарному блозі Смачна випічка в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • яйця – 2 шт
  • цукор – 1,5-2 ст
  • кефір – 2 ст
  • какао – 2 ст. л.
  • борошно – 2 ст
  • сода – 2 ч. л.

Для крему:

  • вершкове масло – 200 г
  • сметана 20-25% – 250 г
  • цукор\цукрова пудра – 0,5 ст

Для декору:

  • шоколад

Спосіб приготування:

1. Приготування коржів. Для початку яйця з цукром збити міксером чи вінчиком.

2. Налити кефір та додати какао. Перемішати до однорідності.

3. Поступово додати борошно та соду.

4. Поділити тісто на дві частини та випікати коржі при температурі 180 градусів до готовності. Дати коржам охолонути та поділит кожен на на ще два коржа.

5. Далі – приготувати крем. Для початку збити вершкове масло з цукром чи пудрою.

6. Додати сметану та знову збити до однорідності.

7. Сформувати торт. Перемазати коржі кремом та прикрасити шоколадною крихтою.

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...