Бісквіт із особливим секретом: Рецепт шоколадного торта "Чорний принц" зі сметанковим кремом

Торт "Чорний принц" присвячується усім любителям шоколадних смаколиків. На перший погляд може здатись, що це вишуканий десерт, над яким потрібно неабияк почаклувати. Насправді, такий шоколадний торт досить бюджетний та простий у приготуванні. А все, що вам потрібно, – це зовсім трошки вільного часу. Шоколадні бісквітні коржі виходять дуже м`якими та високими, а сметанковий крем – надзвичайно ніжним. Разом – чудовий дует та смачне поєднання. Рецепт торта "Чорний принц" був опублікований у кулінарному блозі Смачна випічка в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • яйця – 2 шт
  • цукор – 1,5-2 ст
  • кефір – 2 ст
  • какао – 2 ст. л.
  • борошно – 2 ст
  • сода – 2 ч. л.

Для крему:

  • вершкове масло – 200 г
  • сметана 20-25% – 250 г
  • цукор\цукрова пудра – 0,5 ст

Для декору:

  • шоколад

Спосіб приготування:

1. Приготування коржів. Для початку яйця з цукром збити міксером чи вінчиком.

2. Налити кефір та додати какао. Перемішати до однорідності.

3. Поступово додати борошно та соду.

4. Поділити тісто на дві частини та випікати коржі при температурі 180 градусів до готовності. Дати коржам охолонути та поділит кожен на на ще два коржа.

5. Далі – приготувати крем. Для початку збити вершкове масло з цукром чи пудрою.

6. Додати сметану та знову збити до однорідності.

7. Сформувати торт. Перемазати коржі кремом та прикрасити шоколадною крихтою.

Продукти, у яких найбільше прихованої солі - і ви навіть не здогадуєтесь!

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 9:15

Більшість людей вважає, що споживає небагато солі, але насправді її основна частина потрапляє в організм не з солонки, а з готових і перероблених продуктів. Цю приховану сіль додають виробники, щоб поліпшити смак, консистенцію та збільшити термін збері...

Не робіть так! Названо помилки, через які мед швидко зацукриться

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 8:45

Мед - один із найцінніших натуральних продуктів, який є майже в кожній оселі. Його додають до чаю, випічки, соусів чи каш. Проте багато хто стикався з ситуацією, коли рідкий, ароматний мед раптом густіє і покривається кристалами цукру. Цей процес здаєт...