Бісквіт із особливим секретом: Рецепт шоколадного торта "Чорний принц" зі сметанковим кремом

Торт "Чорний принц" присвячується усім любителям шоколадних смаколиків. На перший погляд може здатись, що це вишуканий десерт, над яким потрібно неабияк почаклувати. Насправді, такий шоколадний торт досить бюджетний та простий у приготуванні. А все, що вам потрібно, – це зовсім трошки вільного часу. Шоколадні бісквітні коржі виходять дуже м`якими та високими, а сметанковий крем – надзвичайно ніжним. Разом – чудовий дует та смачне поєднання. Рецепт торта "Чорний принц" був опублікований у кулінарному блозі Смачна випічка в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • яйця – 2 шт
  • цукор – 1,5-2 ст
  • кефір – 2 ст
  • какао – 2 ст. л.
  • борошно – 2 ст
  • сода – 2 ч. л.

Для крему:

  • вершкове масло – 200 г
  • сметана 20-25% – 250 г
  • цукор\цукрова пудра – 0,5 ст

Для декору:

  • шоколад

Спосіб приготування:

1. Приготування коржів. Для початку яйця з цукром збити міксером чи вінчиком.

2. Налити кефір та додати какао. Перемішати до однорідності.

3. Поступово додати борошно та соду.

4. Поділити тісто на дві частини та випікати коржі при температурі 180 градусів до готовності. Дати коржам охолонути та поділит кожен на на ще два коржа.

5. Далі – приготувати крем. Для початку збити вершкове масло з цукром чи пудрою.

6. Додати сметану та знову збити до однорідності.

7. Сформувати торт. Перемазати коржі кремом та прикрасити шоколадною крихтою.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...