Бюджетно і смачно: Як приготувати свинячу щоковину в духовці так, щоб усі просили добавки

Досвідчені кулінари знають, що приготувати смачне м’ясо можна з будь-якої частини туші і цим зробити меню сім'ї різноманітним. Щоковина в рукаві в духовці - ароматна і ситна страва, яка підійде і на святковий стіл, зазначають Патріоти України.

Щоковина свиняча в духовці запечена

Інгредієнти:

  • Свинячі щоки - 1 - 1,5 кг,
  • Спеції (чорний, запашний або червоний гострий перець, гвоздика, насіння кропу або гірчиці, листя лаврового листа, суха рукола, сіль - на вибір) - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Свинячу щоковину ретельно вимийте у холодній воді, шкірку добре потріть щіткою. Потім обсушіть паперовими рушниками.
  2. Натріть м'ясо спочатку сіллю, а потім усіма іншими спеціями до смаку. Якщо використовуєте великий шматок, його можна трохи надрізати.
  3. Загорніть у фольгу і поставте на ніч у холодильник (можна на добу - тоді м'ясо краще просочиться, а сіль розчиниться).
  4. Перекладіть м'ясо у рукав. Викладаємо на лист і відправляємо готуватися в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин.
  5. Через 30 хвилин зменшуємо вогонь до мінімуму та залишаємо ще на 1.5-2 години.
  6. Дістаємо, охолоджуємо. Смачного!

Порада: купуйте свинячі щоки зі шкірою, такий шматочок виглядатиме презентабельно і не розвалиться в процесі приготування. Шкура має бути чистою, без ворсинок. Якщо шкірка тверда чи завітряна краще не купувати такий продукт.

Це така смакота! Як приготувати пікантний омлет із грибами та помідорами

вівторок, 23 квітень 2024, 14:12

Омлет із грибами, помідорами та прянощами може бути ідеальним варіантом для сніданку, обіду чи вечері. Головне його приготувати та пригостити себе і рідних, передають Патріоти України. Для приготуванню потрібно взяти 100 г печериць, нарізати пластинка...

Майонез та окрошка: Кулінари розповіли, чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...