Бюджетно і смачно: Як приготувати свинячу щоковину в духовці так, щоб усі просили добавки

Досвідчені кулінари знають, що приготувати смачне м’ясо можна з будь-якої частини туші і цим зробити меню сім'ї різноманітним. Щоковина в рукаві в духовці - ароматна і ситна страва, яка підійде і на святковий стіл, зазначають Патріоти України.

Щоковина свиняча в духовці запечена

Інгредієнти:

  • Свинячі щоки - 1 - 1,5 кг,
  • Спеції (чорний, запашний або червоний гострий перець, гвоздика, насіння кропу або гірчиці, листя лаврового листа, суха рукола, сіль - на вибір) - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Свинячу щоковину ретельно вимийте у холодній воді, шкірку добре потріть щіткою. Потім обсушіть паперовими рушниками.
  2. Натріть м'ясо спочатку сіллю, а потім усіма іншими спеціями до смаку. Якщо використовуєте великий шматок, його можна трохи надрізати.
  3. Загорніть у фольгу і поставте на ніч у холодильник (можна на добу - тоді м'ясо краще просочиться, а сіль розчиниться).
  4. Перекладіть м'ясо у рукав. Викладаємо на лист і відправляємо готуватися в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин.
  5. Через 30 хвилин зменшуємо вогонь до мінімуму та залишаємо ще на 1.5-2 години.
  6. Дістаємо, охолоджуємо. Смачного!

Порада: купуйте свинячі щоки зі шкірою, такий шматочок виглядатиме презентабельно і не розвалиться в процесі приготування. Шкура має бути чистою, без ворсинок. Якщо шкірка тверда чи завітряна краще не купувати такий продукт.

Включіть у свій раціон! Продукти, які допомагають схуднути без страждань

п’ятниця, 30 травень 2025, 18:56

Боротьба з неконтрольованим потягом до їжі – знайома проблема для багатьох, хто прагне схуднути. Часто найважче – не відмовитись від улюблених ласощів, а навчитися стримувати апетит і вибирати корисніші альтернативи, передають Патріоти України. Правиль...

Варто знати! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

п’ятниця, 30 травень 2025, 18:10

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його право. Розкажемо, як виконати ...