Бюджетно і смачно: Як приготувати свинячу щоковину в духовці так, щоб усі просили добавки

Досвідчені кулінари знають, що приготувати смачне м’ясо можна з будь-якої частини туші і цим зробити меню сім'ї різноманітним. Щоковина в рукаві в духовці - ароматна і ситна страва, яка підійде і на святковий стіл, зазначають Патріоти України.

Щоковина свиняча в духовці запечена

Інгредієнти:

  • Свинячі щоки - 1 - 1,5 кг,
  • Спеції (чорний, запашний або червоний гострий перець, гвоздика, насіння кропу або гірчиці, листя лаврового листа, суха рукола, сіль - на вибір) - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Свинячу щоковину ретельно вимийте у холодній воді, шкірку добре потріть щіткою. Потім обсушіть паперовими рушниками.
  2. Натріть м'ясо спочатку сіллю, а потім усіма іншими спеціями до смаку. Якщо використовуєте великий шматок, його можна трохи надрізати.
  3. Загорніть у фольгу і поставте на ніч у холодильник (можна на добу - тоді м'ясо краще просочиться, а сіль розчиниться).
  4. Перекладіть м'ясо у рукав. Викладаємо на лист і відправляємо готуватися в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин.
  5. Через 30 хвилин зменшуємо вогонь до мінімуму та залишаємо ще на 1.5-2 години.
  6. Дістаємо, охолоджуємо. Смачного!

Порада: купуйте свинячі щоки зі шкірою, такий шматочок виглядатиме презентабельно і не розвалиться в процесі приготування. Шкура має бути чистою, без ворсинок. Якщо шкірка тверда чи завітряна краще не купувати такий продукт.

Як зробити дуже соковитий фарш для пельменів - простий рецепт із секретом

середа, 2 квітень 2025, 7:12

Що може бути смачніше за домашні пельмені? Мабуть, нічого! На жаль, не завжди фарш для приготування цієї страви виходить соковитий, а самі пельмені з бульйоном усередині, передають Патріоти України. Якщо ви не знаєте, як досягти такого ефекту, обов’язк...

Все просто! Що додати у каву, щоб вона була не лише смачною, а й надзвичайно корисною

середа, 2 квітень 2025, 6:58

Як виявилося, каву можна зробити дуже корисною для здоров’я, і для цього потрібен лише один інгредієнт. Це насіння льону. Такий секрет розкрили лікарі-дієтологи, що спеціалізуються на здоровому харчуванні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН...