Бюджетно, смачно і поживно: Простий рецепт печінкового крем-супу із червоним вином

Якщо ви любите та вмієте готувати сирний, картопляний, грибний крем-суп, то вас обов'язково має зацікавити цей рецепт. Пропонуємо приготувати крем-суп зі свинячої печінки, але можна готувати з будь-якої печінки, або спробувати всі варіанти, та обрати найкращий, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 250 г
  • кістки для бульйону - 300 г
  • морква - 100 г
  • корінь петрушки - 70 г
  • корінь селери - 30 г
  • цукор - чайна ложка
  • цибуля - 30 г
  • щіпка меленого чорного перцю
  • сухе червоне вино - 100 г
  • смалець аба олія - 40 г
  • борошно
  • сіль

Приготування

1. З кісток та овочів зварити 2 л бульйону.

2. Дрібно нарізати цибулю та тушкувати в смальці або олії до скловидного стану.

3. Печінку нарізати невеликими шматочками, пропустити через м'ясорубку, додати цукор та домішати до цибулі. Тушкувати на середньому вогні, доки не випарується вода. Потім посипати борошном і 4-5 хвилин смажити весь час помішуючи. Потім залити все зціженим бульйоном, перемішати, щоб не було грудок, і варити 20-25 хвилин.

4. Після цього протерти крізь сито, додати червоне вино, закип'ятити, додати перцю, посолити.

5. Подавати до столу із грінками.

Варто включити в раціон! Допоможуть підвищити IQ: ТОП-12 продуктів, які зроблять ваш мозок "гострішим"

вівторок, 16 вересень 2025, 12:05

Наш мозок, як і все тіло, потребує правильного харчування, щоб працювати на повну силу. Деякі продукти не лише підтримують енергію, а й безпосередньо впливають на пам’ять, увагу та швидкість мислення, передають Патріоти України. Експерти наголошують, щ...

Буде смакота! Як приготувати ідеально хрустку картоплю - секрети від шеф-кухаря

вівторок, 16 вересень 2025, 10:23

Один інгредієнт навряд чи зможе перетворити смажену картоплю на ідеально хрустку, але є дві прості речі, які ви можете зробити під час приготування для кращих результатів. Це включає вибір правильного сорту картоплі, передають Патріоти України. Своїми ...