Бюджетно, смачно і поживно: Простий рецепт печінкового крем-супу із червоним вином

Якщо ви любите та вмієте готувати сирний, картопляний, грибний крем-суп, то вас обов'язково має зацікавити цей рецепт. Пропонуємо приготувати крем-суп зі свинячої печінки, але можна готувати з будь-якої печінки, або спробувати всі варіанти, та обрати найкращий, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 250 г
  • кістки для бульйону - 300 г
  • морква - 100 г
  • корінь петрушки - 70 г
  • корінь селери - 30 г
  • цукор - чайна ложка
  • цибуля - 30 г
  • щіпка меленого чорного перцю
  • сухе червоне вино - 100 г
  • смалець аба олія - 40 г
  • борошно
  • сіль

Приготування

1. З кісток та овочів зварити 2 л бульйону.

2. Дрібно нарізати цибулю та тушкувати в смальці або олії до скловидного стану.

3. Печінку нарізати невеликими шматочками, пропустити через м'ясорубку, додати цукор та домішати до цибулі. Тушкувати на середньому вогні, доки не випарується вода. Потім посипати борошном і 4-5 хвилин смажити весь час помішуючи. Потім залити все зціженим бульйоном, перемішати, щоб не було грудок, і варити 20-25 хвилин.

4. Після цього протерти крізь сито, додати червоне вино, закип'ятити, додати перцю, посолити.

5. Подавати до столу із грінками.

Бережіться! Після 50 років цей продукт підвищує ризик інфаркту та інсульту

середа, 27 серпень 2025, 8:45

Хвороби серця залишаються одними з найпоширеніших і найнебезпечніших. Медики кажуть, що важливо знижувати ризики, контролюючи харчування, вагу, рівень фізичної активності, відмову від паління та алкоголю, передають Патріоти України. Але є й чинники, на...

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...