Бюджетно, смачно і поживно: Простий рецепт печінкового крем-супу із червоним вином

Якщо ви любите та вмієте готувати сирний, картопляний, грибний крем-суп, то вас обов'язково має зацікавити цей рецепт. Пропонуємо приготувати крем-суп зі свинячої печінки, але можна готувати з будь-якої печінки, або спробувати всі варіанти, та обрати найкращий, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 250 г
  • кістки для бульйону - 300 г
  • морква - 100 г
  • корінь петрушки - 70 г
  • корінь селери - 30 г
  • цукор - чайна ложка
  • цибуля - 30 г
  • щіпка меленого чорного перцю
  • сухе червоне вино - 100 г
  • смалець аба олія - 40 г
  • борошно
  • сіль

Приготування

1. З кісток та овочів зварити 2 л бульйону.

2. Дрібно нарізати цибулю та тушкувати в смальці або олії до скловидного стану.

3. Печінку нарізати невеликими шматочками, пропустити через м'ясорубку, додати цукор та домішати до цибулі. Тушкувати на середньому вогні, доки не випарується вода. Потім посипати борошном і 4-5 хвилин смажити весь час помішуючи. Потім залити все зціженим бульйоном, перемішати, щоб не було грудок, і варити 20-25 хвилин.

4. Після цього протерти крізь сито, додати червоне вино, закип'ятити, додати перцю, посолити.

5. Подавати до столу із грінками.

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...