Бомбічний смак та ніжне тісто: Легкий рецепт сливового пирога на кефірі

Осінь багата фруктами й овочами. І кулінари вміло використовують дари природи для приготування смачних страв та випічки. На сайті 1000.menu пропонується рецепт м'якого пирога на кефірі з приємною сливовою кислинкою, який Патріоти України пропонують скуштувати і вам.

У цьому пирозі тісто виходить дуже м'яким, а кисленька сливова начинка надає пирогу особливий шарм.

Сливовий пиріг на кефірі
Інгредієнти на 8 порцій:
борошно - 230 г
цукор - 150 г
кефір -150 г
вершкове масло - 60 г
яйця - 2 шт.
сода харчова - 0.5 чайн.л.
сливи - 350 г
Приготування
Яйця збити з цукром, додати м'яке вершкове масло і ще раз збити до однорідності.
З'єднати соду та кефір й залишити на пару хвилин.
Влити кефір в яєчну суміш, перемішати.
Борошно просіяти та при постійному збиванні додати в тісто.
Тісто по консистенції виходить, як густа сметана.
Начинка. Сливи вимити, розрізати навпіл, видалити кісточки і нарізати скибочками.
Тісто викласти у змащену вершковим маслом форму.
Зверху розкласти скибочки слив, злегка вдавлюючи їх у тісто.
Випікати пиріг близько 45 хвилин при 180 °C.
Готовий пиріг вийняти з форми, посипати цукровою пудрою та нарізати на шматочки.

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...