Бомбічний смак та ніжне тісто: Легкий рецепт сливового пирога на кефірі

Осінь багата фруктами й овочами. І кулінари вміло використовують дари природи для приготування смачних страв та випічки. На сайті 1000.menu пропонується рецепт м'якого пирога на кефірі з приємною сливовою кислинкою, який Патріоти України пропонують скуштувати і вам.

У цьому пирозі тісто виходить дуже м'яким, а кисленька сливова начинка надає пирогу особливий шарм.

Сливовий пиріг на кефірі
Інгредієнти на 8 порцій:
борошно - 230 г
цукор - 150 г
кефір -150 г
вершкове масло - 60 г
яйця - 2 шт.
сода харчова - 0.5 чайн.л.
сливи - 350 г
Приготування
Яйця збити з цукром, додати м'яке вершкове масло і ще раз збити до однорідності.
З'єднати соду та кефір й залишити на пару хвилин.
Влити кефір в яєчну суміш, перемішати.
Борошно просіяти та при постійному збиванні додати в тісто.
Тісто по консистенції виходить, як густа сметана.
Начинка. Сливи вимити, розрізати навпіл, видалити кісточки і нарізати скибочками.
Тісто викласти у змащену вершковим маслом форму.
Зверху розкласти скибочки слив, злегка вдавлюючи їх у тісто.
Випікати пиріг близько 45 хвилин при 180 °C.
Готовий пиріг вийняти з форми, посипати цукровою пудрою та нарізати на шматочки.

Варто знати! ТОП-3 продукти, які категорично не можна розігрівати повторно

вівторок, 2 вересень 2025, 18:45

Всі ми звикли до того, що їжу в будь-який момент можна дуже швидко розігріти за допомогою мікрохвильовки, плити, духовки або пароварки. Але потрібно обов'язково знати, що є продукти, які категорично не можна повторно розігрівати, оскільки вони можуть с...

Це варто знати! Які продукти категорично не можна гріти в мікрохвильовці та чому

понеділок, 1 вересень 2025, 23:45

Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...