Бомбічний смак та ніжне тісто: Легкий рецепт сливового пирога на кефірі

Осінь багата фруктами й овочами. І кулінари вміло використовують дари природи для приготування смачних страв та випічки. На сайті 1000.menu пропонується рецепт м'якого пирога на кефірі з приємною сливовою кислинкою, який Патріоти України пропонують скуштувати і вам.

У цьому пирозі тісто виходить дуже м'яким, а кисленька сливова начинка надає пирогу особливий шарм.

Сливовий пиріг на кефірі
Інгредієнти на 8 порцій:
борошно - 230 г
цукор - 150 г
кефір -150 г
вершкове масло - 60 г
яйця - 2 шт.
сода харчова - 0.5 чайн.л.
сливи - 350 г
Приготування
Яйця збити з цукром, додати м'яке вершкове масло і ще раз збити до однорідності.
З'єднати соду та кефір й залишити на пару хвилин.
Влити кефір в яєчну суміш, перемішати.
Борошно просіяти та при постійному збиванні додати в тісто.
Тісто по консистенції виходить, як густа сметана.
Начинка. Сливи вимити, розрізати навпіл, видалити кісточки і нарізати скибочками.
Тісто викласти у змащену вершковим маслом форму.
Зверху розкласти скибочки слив, злегка вдавлюючи їх у тісто.
Випікати пиріг близько 45 хвилин при 180 °C.
Готовий пиріг вийняти з форми, посипати цукровою пудрою та нарізати на шматочки.

А ви це знали? Чому варто додати ківі до щоденного раціону

вівторок, 21 жовтень 2025, 8:30

Якщо ви давно шукаєте простий спосіб підтримати здоров’я без складних дієт і дорогих суперфудів, варто звернути увагу на ківі. Цей фрукт часто залишається поза увагою, хоча має надзвичайно потужний вплив на організм, передають Патріоти України. Регуляр...

Це така смакота! Намазка з сала до борщу, яку варто спробувати всім

вівторок, 21 жовтень 2025, 7:23

Сало смачне саме по собі. А намазка з нього виходить справді делікатесна. Готується вона так просто й швидко, що ви здивуєтеся. Подавайте її із чорним хлібом до борщу. І будете почуватися, як у ресторані. Це смачно так, що не відірватись, передають Пат...