Борошно і кип’яток - тонкий лаваш на сковорідці в домашніх умовах

Такі коржі стануть прекрасним доповненням до шашлику. У лаваш можна загортати свіжі овочі, шматочки м’яса з соусом, приготувати для нього будь-яку начинку, передають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кип’яток, 200 г;
  • борошно 350 г;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;
  • сіль, 1 ч.л.

Процес приготування

Просіяне борошно змішуємо з сіллю і рослинним олією.

Вливаємо кип’яток і перемішуємо тісто до однорідності. Спочатку перемішуємо лопаткою або човном, а коли маса стане нормальною температури, вимішуємо руками.

Вкриваємо тісто плівкою або кладемо в пакет і залишаємо на 20 – 30 хвилин.

Ділимо тісто на 12 шматочків.

Стіл присипаємо борошном і розкачуємо кожен шматочок в тонкий корж.

Розігріваємо суху сковорідку і обсмажуємо коржі по 1 хвилині з кожної сторони.

Перед тим, як складати коржі стопкою, скроплюємо кожну водою – це допомагає залишатися лавашу м’яким.

Стопку накриваємо рушником або плівкою і залишаємо на 15 хвилин, щоб коржі трохи розпарились.

Такі прості коржі стануть відмінною заміною звичайному хлібу, а якщо є бажання зробити начинку, можна використовувати будь-які продукти, овочі

Це така смакота! Намазка із сала з зеленню - швидкий рецепт закуски

середа, 19 листопад 2025, 6:42

Сало - це ситно і смачно. А скільки всього цікавого можна приготувати на його основі. Намазка на хліб — улюблена закуска в багатьох сім'ях. Це швидко та зручно. А головне - ситно. Коли дуже хочеться їсти, зробиш такий бутерброд - і готово, передають Па...

Варто знати! Вчені з’ясували, коли найкращий час пити каву для здоров’я серця

вівторок, 18 листопад 2025, 18:11

Дослідники з Тулейнського університету опитали понад 40 000 людей і встановили, що час споживання кави має значення для здоров’я серця, передають Патріоти України. Рекомендації дослідників:. Це обсерваційне дослідження, тож воно не доводить причинно-на...