Борщ із кількою: Смачна та поживна пісна страва з прадавніх українських традицій

Здивуйте близьких новим виконанням традиційної страви. Завдяки специфічному смаку кільки в томатному соусі, навіть пісний борщ буде бути наваристим, ситним і насиченим, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Кілька в томатному соусі – 1 банка
  • Вода – 2,5 літра
  • Велика картоплина – 3 шт.
  • Свіжа білокачанна капуста – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Маленький солодкий перець – 1 шт.
  • Помідор середніх розмірів – 1 шт.
  • Невелика кількість зелені
  • Соняшникова олія – 50 мл
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Нарізати кубиками цибулю і солодкий перець, натерти на дрібній тертці моркву, обсмажити овочі на рослинній олії.

2. Помідор обдати окропом, зняти шкірку, нарізати м'якоть, додати засмажку, злегка випарити рідину.

3. Додати кільку, не відокремлюючи її від соусу, протушкувати п'ять хвилин.

4. Відварити картоплю, нарізану невеликими кубиками, до готовності.

5. Додати в каструлю нашатковану капусту, довести до кипіння, варити 5 хвилин.

6. Додати засмажку, підсолити, поперчити за смаком. Проварити борщ 7 хвилин.

7. Перед вимиканням кинути січену зелень. Погасити вогонь і дати страві настоятися 20 хвилин.

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...