Борщ із кількою: Смачна та поживна пісна страва з прадавніх українських традицій

Здивуйте близьких новим виконанням традиційної страви. Завдяки специфічному смаку кільки в томатному соусі, навіть пісний борщ буде бути наваристим, ситним і насиченим, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Кілька в томатному соусі – 1 банка
  • Вода – 2,5 літра
  • Велика картоплина – 3 шт.
  • Свіжа білокачанна капуста – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Маленький солодкий перець – 1 шт.
  • Помідор середніх розмірів – 1 шт.
  • Невелика кількість зелені
  • Соняшникова олія – 50 мл
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Нарізати кубиками цибулю і солодкий перець, натерти на дрібній тертці моркву, обсмажити овочі на рослинній олії.

2. Помідор обдати окропом, зняти шкірку, нарізати м'якоть, додати засмажку, злегка випарити рідину.

3. Додати кільку, не відокремлюючи її від соусу, протушкувати п'ять хвилин.

4. Відварити картоплю, нарізану невеликими кубиками, до готовності.

5. Додати в каструлю нашатковану капусту, довести до кипіння, варити 5 хвилин.

6. Додати засмажку, підсолити, поперчити за смаком. Проварити борщ 7 хвилин.

7. Перед вимиканням кинути січену зелень. Погасити вогонь і дати страві настоятися 20 хвилин.

Дорожче, але воно того варте: Це м’ясо дієтологи вважають одним із найцінніших

четвер, 25 грудень 2025, 10:13

Червоне м’ясо роками вважали жирним і шкідливим, однак дієтологи наголошують: усе залежить від виду та способу приготування. Телятина є винятком - її вважають одним із найцінніших і найбезпечніших видів м’яса, передають Патріоти України. Вона має світл...

Дев’ять продуктів, які можуть продовжити життя: Експерти радять їсти їх частіше

четвер, 25 грудень 2025, 9:12

Здорове харчування відіграє ключову роль у довголітті та профілактиці хронічних захворювань. Дієтологи наголошують: продукти, багаті на антиоксиданти, клітковину, корисні жири та пробіотики, допомагають підтримувати клітинне здоров’я та уповільнювати п...