Борщ із кількою: Смачна та поживна пісна страва з прадавніх українських традицій

Здивуйте близьких новим виконанням традиційної страви. Завдяки специфічному смаку кільки в томатному соусі, навіть пісний борщ буде бути наваристим, ситним і насиченим, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Кілька в томатному соусі – 1 банка
  • Вода – 2,5 літра
  • Велика картоплина – 3 шт.
  • Свіжа білокачанна капуста – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Маленький солодкий перець – 1 шт.
  • Помідор середніх розмірів – 1 шт.
  • Невелика кількість зелені
  • Соняшникова олія – 50 мл
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Нарізати кубиками цибулю і солодкий перець, натерти на дрібній тертці моркву, обсмажити овочі на рослинній олії.

2. Помідор обдати окропом, зняти шкірку, нарізати м'якоть, додати засмажку, злегка випарити рідину.

3. Додати кільку, не відокремлюючи її від соусу, протушкувати п'ять хвилин.

4. Відварити картоплю, нарізану невеликими кубиками, до готовності.

5. Додати в каструлю нашатковану капусту, довести до кипіння, варити 5 хвилин.

6. Додати засмажку, підсолити, поперчити за смаком. Проварити борщ 7 хвилин.

7. Перед вимиканням кинути січену зелень. Погасити вогонь і дати страві настоятися 20 хвилин.

Чому після роботи так тягне на фастфуд - лікарі пояснили несподівану причину

неділя, 14 грудень 2025, 13:05

Бажання накинутися на фастфуд після важкого робочого дня - цілком нормальна реакція організму, а не прояв слабкої сили волі. Про це заявляють лікарі, пояснюючи, що вся справа - у перевтомі мозку, передають Патріоти України. Після тривалого напруження м...

А ви це знали? Час сніданку має значення - ось коли їсти, щоб організм спалював жир

неділя, 14 грудень 2025, 10:59

Багато людей стикаються з проблемою позбавлення від надлишкових кілограмів. Часто це пов’язано не лише з кількістю спожитої їжі, а й з тим, в яку пору доби ми сідаємо за стіл. Виявляється, час прийому їжі має вагоме значення, особливо коли йдеться про ...