"Усіляка випічка із фруктами неймовірно популярна. Я теж її обожнюю. Найчастіше за все її роблять з яблуками. Але сьогодні я подумав, а чому б не використати грушу, адже це теж чудовий фрукт, що якнайкраще підходить для випічки. До того ж існує величезна кількість сортів груш, вони доступні майже увесь рік", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:
"Для випічки із грушами я раджу використовувати тверді та солодкі сорти фруктів. М'які для цього підходять найменше, адже під час запікання вони стануть ще м'якшими, виділять велику кількість соку та можуть перетворитися на пюре. Можливо, це добре для випічки, де груша ріжеться, але для цього пирога буде зайвим, бо тут ми беремо цілі груші.
Такий пиріг з грушами виглядає дуже святково саме за рахунок того, що груші готуються цілими. Спочатку ми відваримо їх у сиропі із паличками кориці та гвоздикою, аби груші стали ароматнішими та не були занадто твердими. Адже якщо покласти їх у пиріг сирими, вони не встигнуть приготуватися разом із тістом, їм треба більше часу.
Випічка з грушами напрочуд круто смакує із фініками – це просто божественне поєднання, тому я додав у пиріг і нарізані фініки. Також за рахунок груш пиріг виходить дуже соковитим та м'яким, вам неодмінно сподобається. Я раджу подавати цей пиріг із кулькою пломбіру – разом смакуватиме просто чудово.
Інгредієнти:
Для начинки:
5 груш (або 6 невеликих)
200 г цукру
2 палички кориці
5 бутонів гвоздики
1 лимон
1 апельсин
600 мл води
Для тіста:
200 г фініків без кісточки
2 ст. л. насіння льону (за бажанням)
450 мл молока
300 мл соняшникової олії
160 г цукру
300 г борошна
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. меленої кориці
20 г вершкового масла (для змащування форми)
1 дрібка солі
Приготування:
Очистіть 5 груш від шкірки, але залиште хвостики. Нижню частину трохи зріжте, щоб груші можна було рівно поставити.
Наберіть в каструлю 600 мл води. Викладіть туди 2 палички кориці, 5 бутонів гвоздики, зріжте цедру апельсина і лимона, не використовуючи білу частину.
Викладіть в каструлю груші, додайте 200 г цукру і варіть груші зі спеціями і цедрою на невеликому вогні 40 хвилин. Перевірте готовність ножем, він повинен легко входити в плоди. Коли груші будуть готові, приберіть каструлю з вогню і дайте їм охолонути.
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Для тіста змішайте в мисці 300 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 1 дрібку солі і 1 ч. л. меленої кориці. Наріжте невеликими шматочками 200 г фініків без кісточки і додайте в миску до борошна.
Додайте в миску 2 ст. л. насіння льону і 160 г цукру, трохи перемішайте.
Влийте 450 мл молока і 300 мл соняшникової олії, ретельно перемішайте до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.
Застеліть пергаментом форму для запікання і змастіть 20 г вершкового масла. Вилийте тісто у форму і виставите груші на відстані одну від одної. Можна зробити навпаки і спочатку виставити груші, але тісто в такому випадку потрібно вливати дуже обережно. Випікайте пиріг з грушами і фініками 30 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою. Час приготування залежить від глибини форми, якщо вона глибока, товщина тіста буде більшою і випікати потрібно трохи довше. Залиште пиріг охолонути у формі".
Штрудель з лаваша – чудова випічка, яка готується на швидку руку. Такий штрудель виходить дуже смачним, хрустким, ароматним, його відмінно подати до вечірнього чаю або кави для своїх рідних. Спробуйте, це дуже смачно, передають Патріоти України. Для пр...