"Дієтичне м'ясо курки ми їмо доволі часто. Чудово те, що готувати курку можна багатьма способами – і запікати, і тушкувати, і варити, і смажити. Смаки та структура м'яса будуть трохи відрізнятися в залежності від обраного способу приготування. Сьогодні я обрав куряче філе, найдієтичнішу частину птиці. І приготуємо ми його так, аби залишити максимальну кількість корисних речовин, а саме – запечемо в духовці у "конверті" з пергаменту", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:
"Таким чином ми також отримаємо чудову альтернативу одразу двом способам приготування курки: ми будемо її запікати, але за рахунок "конверту" м'ясо матиме структуру та смак вареного. А щоб підкреслити ніжність курки я приготував легкий соус із натурального йогурту з освіжаючою м'ятою. Просто й божественно смачно!
Взагалі у курятині бачу одні плюси. По-перше, у порівнянні, наприклад, зі свининою це м'ясо містить набагато менше холестерину. По-друге, воно має велику кількість білка. По-третє, курка доступніша за усі інші види м'яса, що теж доволі важливо. І врешті-решт, воно дуже смачне, як не приготуй!
Інгредієнти:
1 куряче філе
1 гілочка розмарину
2 гілочки м'яти
200 г йогурту
½ лимона
2 ст. л. оливкового масла
за смаком сіль і перець
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Куряче філе зачистіть від зайвого жиру і плівок. Покладіть його на лист пергаменту, викладіть з боків часточки лимона, а зверху – гілочку розмарину. Полийте 1 ст. л. оливкової олії.
Посоліть, поперчіть і закрутіть у конверт у вигляді цукерки. Запікайте в духовці 25 хвилин за температури 180 градусів.
Помийте 2 гілочки м'яти і обірвіть листочки. Дуже дрібно їх порубайте.
У мисочку з 200 г натурального йогурту додайте м'яту, 1 ст. л. оливкової олії і трохи солі. Добре перемішайте соус.
Готове куряче філе розгорніть і полийте соусом з йогурту із м'ятою".
Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...
Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...