"Божественно смачно!": Куряче філе у "конверті" по рецепту Євгена Клопотенка

"Дієтичне м'ясо курки ми їмо доволі часто. Чудово те, що готувати курку можна багатьма способами – і запікати, і тушкувати, і варити, і смажити. Смаки та структура м'яса будуть трохи відрізнятися в залежності від обраного способу приготування. Сьогодні я обрав куряче філе, найдієтичнішу частину птиці. І приготуємо ми його так, аби залишити максимальну кількість корисних речовин, а саме – запечемо в духовці у "конверті" з пергаменту", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Таким чином ми також отримаємо чудову альтернативу одразу двом способам приготування курки: ми будемо її запікати, але за рахунок "конверту" м'ясо матиме структуру та смак вареного. А щоб підкреслити ніжність курки я приготував легкий соус із натурального йогурту з освіжаючою м'ятою. Просто й божественно смачно!

Взагалі у курятині бачу одні плюси. По-перше, у порівнянні, наприклад, зі свининою це м'ясо містить набагато менше холестерину. По-друге, воно має велику кількість білка. По-третє, курка доступніша за усі інші види м'яса, що теж доволі важливо. І врешті-решт, воно дуже смачне, як не приготуй!

Інгредієнти:

1 куряче філе

1 гілочка розмарину

2 гілочки м'яти

200 г йогурту

½ лимона

2 ст. л. оливкового масла

за смаком сіль і перець

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Куряче філе зачистіть від зайвого жиру і плівок. Покладіть його на лист пергаменту, викладіть з боків часточки лимона, а зверху – гілочку розмарину. Полийте 1 ст. л. оливкової олії.

Посоліть, поперчіть і закрутіть у конверт у вигляді цукерки. Запікайте в духовці 25 хвилин за температури 180 градусів.

Помийте 2 гілочки м'яти і обірвіть листочки. Дуже дрібно їх порубайте.

У мисочку з 200 г натурального йогурту додайте м'яту, 1 ст. л. оливкової олії і трохи солі. Добре перемішайте соус.

Готове куряче філе розгорніть і полийте соусом з йогурту із м'ятою".

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...