"Божественно смачно!": Куряче філе у "конверті" по рецепту Євгена Клопотенка

"Дієтичне м'ясо курки ми їмо доволі часто. Чудово те, що готувати курку можна багатьма способами – і запікати, і тушкувати, і варити, і смажити. Смаки та структура м'яса будуть трохи відрізнятися в залежності від обраного способу приготування. Сьогодні я обрав куряче філе, найдієтичнішу частину птиці. І приготуємо ми його так, аби залишити максимальну кількість корисних речовин, а саме – запечемо в духовці у "конверті" з пергаменту", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Таким чином ми також отримаємо чудову альтернативу одразу двом способам приготування курки: ми будемо її запікати, але за рахунок "конверту" м'ясо матиме структуру та смак вареного. А щоб підкреслити ніжність курки я приготував легкий соус із натурального йогурту з освіжаючою м'ятою. Просто й божественно смачно!

Взагалі у курятині бачу одні плюси. По-перше, у порівнянні, наприклад, зі свининою це м'ясо містить набагато менше холестерину. По-друге, воно має велику кількість білка. По-третє, курка доступніша за усі інші види м'яса, що теж доволі важливо. І врешті-решт, воно дуже смачне, як не приготуй!

Інгредієнти:

1 куряче філе

1 гілочка розмарину

2 гілочки м'яти

200 г йогурту

½ лимона

2 ст. л. оливкового масла

за смаком сіль і перець

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Куряче філе зачистіть від зайвого жиру і плівок. Покладіть його на лист пергаменту, викладіть з боків часточки лимона, а зверху – гілочку розмарину. Полийте 1 ст. л. оливкової олії.

Посоліть, поперчіть і закрутіть у конверт у вигляді цукерки. Запікайте в духовці 25 хвилин за температури 180 градусів.

Помийте 2 гілочки м'яти і обірвіть листочки. Дуже дрібно їх порубайте.

У мисочку з 200 г натурального йогурту додайте м'яту, 1 ст. л. оливкової олії і трохи солі. Добре перемішайте соус.

Готове куряче філе розгорніть і полийте соусом з йогурту із м'ятою".

Секрети смаження ідеального м’яса

п’ятниця, 18 квітень 2025, 18:12

Якщо ви хочете просмажити м’ясо, що буде ідеальним з усіх сторін і головне у середині, то зафіксуйте ці поради. Ваша страва буде вишуканою, мов із ресторану, передають Патріоти України. Якщо ви хочете зробити м’ясо, щоб воно було ароматним та мало темн...

Який простий продукт допоможе зробити котлети соковитішими і ніжнішими

п’ятниця, 18 квітень 2025, 17:05

Будь-яка господиня намагатиметься зробити котлети смачнішими, соковитішими, пишними, такими, що тануть у роті, передають Патріоти України. Для того, щоб цього досягти, доводиться експериментувати з різними компонентами, які не входять до класичної реце...