Буде дуже ніжним! Як приготувати картопляне пюре без грудочок, щоб тануло в роті

Картопляне пюре виходить дуже ніжним на вершках, а не на молоці, передають Патріоти України.

Не шкодуйте й вершкового масла – у кілограм відвареної картоплі потрібно додати 100 грамів.

Подробиці

Які ще секрети приготування ніжного картопляного пюре знають досвідчені господарки?

Складові

  • Картопля – 1 кг.
  • Нежирні вершки – 300мл.
  • Вершкове масло – 100 грамів.
  • Жовток – 1 шт.

Приготування

Картоплю відварюємо у підсоленій воді, зливаємо воду і ретельно розминаємо картоплю в пюре.

Підігріваємо вершки в мікрохвильовій печі і вливаємо їх у пюре.

Вершки роблять картоплю жирнішою, легшою за консистенцією та надають вершковий смак.

Якщо додати холодні вершки, то пюре стане сірого, не надто апетитного кольору.

Додаємо вершкове масло, жовток яйця та міксером збиваємо пюре, поки воно не стане легким та повітряним.

Без міксера добитися повітряної консистенції пюре не вдасться.

Є норма: Яку кількість яєць та цукру використовують досвідчені господині при приготуванні сирників

субота, 15 лютий 2025, 11:10

Для того щоб сирники вийшли ідеальними, важливо дотримуватися пропорцій, передають Патріоти України. Адже надлишок або недолік певних компонентів призводить до того, що страва виходить не такою смачною і ніжною. Найскладніше розібратися з кількістю цук...

Як зробити сирники ще смачнішими? Цей інгредієнт є на кожній кухні

субота, 15 лютий 2025, 10:09

Сирні млинці – відмінний вибір для сніданку або перекусу, передають Патріоти України. Під час приготування важливо змішувати всі компоненти згідно з рецептом. Крім того, ретельно слід підходити до вибору всіх інгредієнтів для тіста, щоб страва вийшла н...