
Скумбрія, приготовлена за цим рецептом, витримується протягом декількох діб. Маринад зберігає ароматний смак риби, не забиваючи спеціями скумбрію. Готується не швидко, проте результат того вартий, передають Патріоти України.
Для приготування треба:
Рибу очищуємо від нутрощів та чорної плівки, відрізаємо голову та плавники, добре промиваємо водою.
У каструлю з окропом (500-700 мл) висипаємо 2 ст. л. солі, 0,5 ст. л. цукру, 1 шт. лаврового листя, кілька горошин чорного перцю і, помішуючи, кип’ятити протягом однієї хвилини. Потім треба відставити з вогню та охолодити до кімнатної температури.
Підготовлену рибу викладаємо в скляну посудину і залити розсолом. Риба має бути повністю занурена в розсіл. Посудину з рибою поставити в холодильник на 48 годин.
Цибулю нарізати кільцями. Рибу вийняти з розсолу (він вже не потрібен) і нарізати невеликими шматками.
Готуємо маринад. У каструлю з окропом (1 л.) додаємо 1 шт. лаврового листа, кілька горошин чорного перцю, 0,5 ст. л. солі, 0,5 ст. л. цукру та 1 ст. л. оцту, дати покипіти 1 хв. Відставити з вогню та охолодити до кімнатної температури.
У банку по черзі викладаємо шарами цибулю та рибу. Заливаємо маринадом і наприкінці додаємо 50 г олії. Закриваємо кришкою та ставимо в холодильник на 1 добу. Солона скумбрія в маринаді готова.
Кожен ранок - це шанс задати темп усьому дню. Те, що ви робите у перші години після пробудження, безпосередньо впливає на швидкість метаболізму, рівень енергії та здатність спалювати жир, передають Патріоти України. Невинні, на перший погляд, звички – ...
Багато людей починає свій ранок з чашки запашної кави. Адже відомо, що кава дає відчуття бадьорості, енергії, гарного самопочуття. Але лікарі попереджають про те, що вранці організм людини сам різко підвищує рівень кортизолу - гормону пильності, переда...