У світовій кулінарії існує безліч неймовірних страв, але мало які з них по смаку та народній любові можуть зрівнятися з шаурмою. Соковите м'ясо з овочами в пшеничному лаваші завоювало весь світ і має свої аналоги у різних країнах. Часто шаурму покупають у кіосках з фастфудом, але свіжість та якість інгредієнтів у такій страві викликають сумніви. Приготувати смачну шаурму можна вдома з доступних інгредієнтів, радять Патріоти України.
Така шаурма складається з вірменського лаваша, м'яса і свіжих овочів - в ній немає ніяких консервантів і шкідливих продуктів. Таку їжу можна давати навіть дітям.
Для соусу:
Приготування
Курку нарізати на маленькі шматочки і обсмажити на рослинній олії, посолити. Капусту або салат дрібно нарізати. Нарізати помідор і огірки, моркву натерти на тертці і поперчити. Натерти сир на тертці.
Для соусу подрібнити часник і петрушку, і перемішати з майонезом, сметаною, каррі і хмелі-сунелі.
Лист лаваша розкласти на столі, відступивши від краю 2 см змастити збоку соусом. На соус покласти капусту, потім м'ясо, ще раз змастити соусом, зверху покласти овочі і сир. Загнути лаваш зверху і знизу, щоб начинка не випадала, і скрутити в трубочку.
Готову шаурму покласти на гарячу суху сковороду і підсмажити на 5 хвилин, щоб м'ясо нагрілося і розплавився сир.
Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...
Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України. Птахам дають комбіко...