Буде готова за 15 хвилин: Швидкий рецепт апетитної домашньої шаурми

У світовій кулінарії існує безліч неймовірних страв, але мало які з них по смаку та народній любові можуть зрівнятися з шаурмою. Соковите м'ясо з овочами в пшеничному лаваші завоювало весь світ і має свої аналоги у різних країнах. Часто шаурму покупають у кіосках з фастфудом, але свіжість та якість інгредієнтів у такій страві викликають сумніви. Приготувати смачну шаурму можна вдома з доступних інгредієнтів, радять Патріоти України.

Така шаурма складається з вірменського лаваша, м'яса і свіжих овочів - в ній немає ніяких консервантів і шкідливих продуктів. Таку їжу можна давати навіть дітям.

Шаурма класична домашня

  • Вірменський лаваш - 2 шт.
  • Пекінська капуста або листя салату - 100 г.
  • Куряче філе - 200 г.
  • Морква по-корейськи - 1 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Свіжий огірок - 2 шт.
  • Сир - 100 г.
  • Сіль, перець.

Для соусу:

  • Сметана - 4 ст. л.
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Приправа каррі.
  • Приправа хмелі-сунелі.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Петрушка.

Приготування

Курку нарізати на маленькі шматочки і обсмажити на рослинній олії, посолити. Капусту або салат дрібно нарізати. Нарізати помідор і огірки, моркву натерти на тертці і поперчити. Натерти сир на тертці.

Для соусу подрібнити часник і петрушку, і перемішати з майонезом, сметаною, каррі і хмелі-сунелі.

Лист лаваша розкласти на столі, відступивши від краю 2 см змастити збоку соусом. На соус покласти капусту, потім м'ясо, ще раз змастити соусом, зверху покласти овочі і сир. Загнути лаваш зверху і знизу, щоб начинка не випадала, і скрутити в трубочку.

Готову шаурму покласти на гарячу суху сковороду і підсмажити на 5 хвилин, щоб м'ясо нагрілося і розплавився сир.

Як варити макарони з допомогою хитрощів від італійських кулінарів

неділя, 18 травень 2025, 23:45

Макарони – страва, що є дуже популярною в Італії. Макаронні вироби дуже популярні і у нашій країні, особливо полюбляють їх діти. Однак дуже смачним гарнір виходить саме у кулінарів з Апеннінського півострова, передають Патріоти України. Чому італійська...

Як запекти картоплю, щоб була золота і хрумка скоринка

неділя, 18 травень 2025, 23:10

Запечена картопля, що хрумтить і водночас тане в роті, порадує вас на обід чи вечерю. Приготуйте її за цим простим рецептом, додайте сирний або сметанковий соус зі свіжою зеленню й отримайте неймовірну насолоду, передають Патріоти України. Щоб картопля...