Буде готова за 15 хвилин: Швидкий рецепт апетитної домашньої шаурми

У світовій кулінарії існує безліч неймовірних страв, але мало які з них по смаку та народній любові можуть зрівнятися з шаурмою. Соковите м'ясо з овочами в пшеничному лаваші завоювало весь світ і має свої аналоги у різних країнах. Часто шаурму покупають у кіосках з фастфудом, але свіжість та якість інгредієнтів у такій страві викликають сумніви. Приготувати смачну шаурму можна вдома з доступних інгредієнтів, радять Патріоти України.

Така шаурма складається з вірменського лаваша, м'яса і свіжих овочів - в ній немає ніяких консервантів і шкідливих продуктів. Таку їжу можна давати навіть дітям.

Шаурма класична домашня

  • Вірменський лаваш - 2 шт.
  • Пекінська капуста або листя салату - 100 г.
  • Куряче філе - 200 г.
  • Морква по-корейськи - 1 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Свіжий огірок - 2 шт.
  • Сир - 100 г.
  • Сіль, перець.

Для соусу:

  • Сметана - 4 ст. л.
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Приправа каррі.
  • Приправа хмелі-сунелі.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Петрушка.

Приготування

Курку нарізати на маленькі шматочки і обсмажити на рослинній олії, посолити. Капусту або салат дрібно нарізати. Нарізати помідор і огірки, моркву натерти на тертці і поперчити. Натерти сир на тертці.

Для соусу подрібнити часник і петрушку, і перемішати з майонезом, сметаною, каррі і хмелі-сунелі.

Лист лаваша розкласти на столі, відступивши від краю 2 см змастити збоку соусом. На соус покласти капусту, потім м'ясо, ще раз змастити соусом, зверху покласти овочі і сир. Загнути лаваш зверху і знизу, щоб начинка не випадала, і скрутити в трубочку.

Готову шаурму покласти на гарячу суху сковороду і підсмажити на 5 хвилин, щоб м'ясо нагрілося і розплавився сир.

Чим посипати дно форми для випічки, щоб шарлотка вийшла пишною

п’ятниця, 25 квітень 2025, 18:14

Яка смачна та ароматна домашня випічка. Серед її різноманіття дуже популярною є шарлотка. Звісно, що кожна господиня з часом та досвідом, обирає свій, особливо смачний рецепт її приготування, передають Патріоти України. Основним інгредієнтом цього аром...

Господиням на замітку! Як засолити скумбрію, щоб було смачно без зайвих дій

п’ятниця, 25 квітень 2025, 17:13

Оселедець та скумбрія лідери щодо користі за кількістю риб’ячого жиру. Звичайно, мова зараз йде про доступні різновиди риби. Спробуйте зробити її домашнього посолу. Це швидко, смачно та доступно. Пропонуємо перевірений рецепт, передають Патріоти Україн...