Буде готова за 15 хвилин: Швидкий рецепт апетитної домашньої шаурми

У світовій кулінарії існує безліч неймовірних страв, але мало які з них по смаку та народній любові можуть зрівнятися з шаурмою. Соковите м'ясо з овочами в пшеничному лаваші завоювало весь світ і має свої аналоги у різних країнах. Часто шаурму покупають у кіосках з фастфудом, але свіжість та якість інгредієнтів у такій страві викликають сумніви. Приготувати смачну шаурму можна вдома з доступних інгредієнтів, радять Патріоти України.

Така шаурма складається з вірменського лаваша, м'яса і свіжих овочів - в ній немає ніяких консервантів і шкідливих продуктів. Таку їжу можна давати навіть дітям.

Шаурма класична домашня

  • Вірменський лаваш - 2 шт.
  • Пекінська капуста або листя салату - 100 г.
  • Куряче філе - 200 г.
  • Морква по-корейськи - 1 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Свіжий огірок - 2 шт.
  • Сир - 100 г.
  • Сіль, перець.

Для соусу:

  • Сметана - 4 ст. л.
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Приправа каррі.
  • Приправа хмелі-сунелі.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Петрушка.

Приготування

Курку нарізати на маленькі шматочки і обсмажити на рослинній олії, посолити. Капусту або салат дрібно нарізати. Нарізати помідор і огірки, моркву натерти на тертці і поперчити. Натерти сир на тертці.

Для соусу подрібнити часник і петрушку, і перемішати з майонезом, сметаною, каррі і хмелі-сунелі.

Лист лаваша розкласти на столі, відступивши від краю 2 см змастити збоку соусом. На соус покласти капусту, потім м'ясо, ще раз змастити соусом, зверху покласти овочі і сир. Загнути лаваш зверху і знизу, щоб начинка не випадала, і скрутити в трубочку.

Готову шаурму покласти на гарячу суху сковороду і підсмажити на 5 хвилин, щоб м'ясо нагрілося і розплавився сир.

Ці ягоди знімають біль у суглобах і знижують рівень холестерину - на жаль, їхній сезон короткий

неділя, 24 серпень 2025, 23:10

Яскрава, терпка та соковита - вишня не лише приваблює кольором і ароматом, а й дивує своїм складом. Вона містить потужну дозу антиоксидантів, вітамінів та сполук, що підтримують серце, суглоби, сон і імунітет. Цей скромний фрукт має надзвичайно сильну ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...