Буде готова за 30 хвилин: Рецепт пряної скумбрії в томатному соусі з травами

Скумбрія – дуже смачна, корисна риба, яка просто ідеально підходить для ситного обіду та вечері. З неї можна готувати супи, додавати в салати, а також просто запікати з овочами, в солі, зі спеціями та травами. Кулінар Анатолій Добровольський поділився в Instagram рецептом смачної скумбрії в томатному соку зі спеціями та травами, яка стане ідеальним варіантом обіду та вечері, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Томатний сік – 6 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сушений базилік – 1/2 ст. л.
  • Зелень будь-яка – пучок

  • Спосіб приготування:

    1. Випатрайте добре рибу, помийте, голову не відрізайте.

    2. Змішайте томатну пасту із соком, додайте соєвий соус, сушений базилік, натертий часник, перемішайте.

    3. Зелень дрібно наріжте.

    4. Рибу щедро змастіть готовим соусом, перекладіть на деко і відправте в духовку на 30 хвилин при 180°С.

    Готову рибу можна подавати зі смачним соусом, а також смачно буде зі свіжими та запеченими овочами.

Є секрет! Який фрукт покласти біля хліба, щоб не черствів тиждень

понеділок, 17 листопад 2025, 7:44

Зберегти смакові якості будь-якого хліба можна заморожуванням. Заморожувати хліб можна не більше, ніж на один місяць, передають Патріоти України. А як зберігати хліб з магазина кілька днів, щоб він не покривався плісенню? Для тривалого зберігання хліб ...

Господиням на замітку! Як приготувати квашену капусту, щоб не перекисала і не ставала слизом

понеділок, 17 листопад 2025, 6:42

Щоб отримати ідеальну, білу й хрустку закуску, яка не перекисне і не вкриється слизом, важливо уникати поширених помилок, пов’язаних із підготовкою, сіллю та ферментацією, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Правильна нарізка. Одна з найбіл...