Буде готове за 30 хвилин: Простий рецепт смачного лимонного печива

Серед безлічі відомих рецептів печива одним із найпростіших і найшвидших у приготуванні є лимонне. Для тіста використовують і сік, і цедру лимона, а випікається печиво трохи більше 20 хвилин. Технологію наводить кулінарний Telegram-канал "Простий рецепт", передають Патріоти України.

Швидке лимонне печиво

Масло вершкове — 150 г;
Яйце — 3 шт.;
Цукор — 0,75 склянки;
Лимон — 0,5 штуки;
Борошно — 1,5 склянки.
Приготування
Масло розтерти з цукром. Цедру лимона натерти, збити яйця. Змішати масляну масу, яйця, цедру та борошно.
Деко застелити папером і змастити. Тісто розподілити по деку, випікати при 180 градусах 7 хвилин, потім нарізати тісто на шматочки і допекти до готовності ще 7−10 хвилин.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...