Буде готове за 30 хвилин: Простий рецепт смачного лимонного печива

Серед безлічі відомих рецептів печива одним із найпростіших і найшвидших у приготуванні є лимонне. Для тіста використовують і сік, і цедру лимона, а випікається печиво трохи більше 20 хвилин. Технологію наводить кулінарний Telegram-канал "Простий рецепт", передають Патріоти України.

Швидке лимонне печиво

Масло вершкове — 150 г;
Яйце — 3 шт.;
Цукор — 0,75 склянки;
Лимон — 0,5 штуки;
Борошно — 1,5 склянки.
Приготування
Масло розтерти з цукром. Цедру лимона натерти, збити яйця. Змішати масляну масу, яйця, цедру та борошно.
Деко застелити папером і змастити. Тісто розподілити по деку, випікати при 180 градусах 7 хвилин, потім нарізати тісто на шматочки і допекти до готовності ще 7−10 хвилин.

Чому мед твердне і чи можна це виправити? Відповідь експерта

неділя, 10 серпень 2025, 23:10

Ви помічали, що з часом мед у банці стає твердим і його важко набрати ложкою? Це зовсім не означає, що він зіпсувався! Професійний пасічник Войцех Марговничи розповідає, чому мед кристалізується, які сорти застигають швидше, як правильно зберігати мед ...

Не їжте це на ніч! Продукти, які викликають набряки та сповільнюють метаболізм

неділя, 10 серпень 2025, 12:08

Те, що і коли ми їмо, суттєво впливає на наше здоров’я та самопочуття. Засинаючи з переповненим шлунком, ми прокидаємось менш відпочилими. Деякі продукти, з’їдені ввечері, створюють додаткове навантаження на організм, викликають набряки та уповільнюють...