Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Проте досвідченні кулінари рекомендують інші способи обробки риби перед її обсмажуванням, передають Патріоти України.

Перший спосіб

Недоліком використання пшеничного борошна як «оболонки» для смаженої риби є сухість блюда. Рибка, хоч і виходить хрусткою зовні, але не зберігає соковитості всередині.

Втім, проблему дуже легко вирішити. Для цього достатньо замінити пшеничне борошно на кукурудзяне. В результаті соки будуть миттєво «запечатані» у рибці. Страва залишиться соковитим і при цьому придбають «хрустинку».

Другий спосіб

Якщо кукурудзяного борошна немає, то можна обваляти рибу і в стандартному борошні. Але тоді останній інгредієнт потрібно заздалегідь «з’єднати» із манною крупою. Об’єм цих компонентів має бути рівним.

Перед тим, як обваляти рибні шматочки у цій суміші, продукт слід занурити у збите куряче яйце. Рибу в клярі слід викласти на добре розігріту сковороду, в яку було заздалегідь налито масло.Підсумком стане приготування м’якого та соковитого блюда з красивою та апетитною скоринкою.

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...