Буде як у ресторані! Шеф-кухар поділився рецептом смачної хрусткої картоплі

Кулінар показав, як досягти апетитної скоринки і не пересушити страву, передають Патріоти України.

Морган Хіпуорт, молодий кухар із Австралії, виклав у соціальні мережі свій авторський рецепт хрусткої картоплі. Головна хитрість страви полягала у підготовці продуктів. Перед обсмажуванням кулінар запропонував відварити картоплю до м’якого стану.

Ще одним ключовим інгредієнтом стала пряна олія. Для його приготування Хіпуорт взяв звичайну олію та ароматизував її за допомогою часнику. Зазвичай цього процесу вистачає пари зубчиків, але Морган використовував цілу голівку. Ароматне масло кухар порівняв із рідким золотом.

Повний рецепт наступний:

Складові:

  • картопля – 1,5 кг
  • рослинна олія – 150 мл
  • часник – 1 головка
  • розмарин – 3 ст. л.
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю наріжте великими шматочками, перекладіть у каструлю, залийте водою і варіть до розм’якшення.
  2. Відкиньте картоплю на друшляк, дайте воді стекти, а потім перекладіть шматочки на деко до повного висихання.
  3. Приготуйте пряну олію. Очистіть часник і наріжте зубчики слайсами завтовшки 2-3 мм. Олію влийте в чисту каструлю, додайте часник і томіть на вогні 20 хвилин. За цей час слайси стануть хрусткими. Видаліть часник, але не викидайте його.
  4. У сковороду влийте частину пряної олії, додайте картоплю і обсмажте до хрусткої скоринки, поступово додаючи ще олію за потребою.
  5. Коли картопляні шматочки покриються апетитною скоринкою, додайте розмарин, хрусткі слайси з часнику та сіль. Все добре перемішайте та тримайте на вогні ще кілька хвилин.
  6. Готову картоплю перекладіть у красиву тарілку та подавайте.
Джерело: ПростоВей

Все дуже просто! Як за хвилину дізнатись справжня кава чи підробка

вівторок, 9 вересень 2025, 8:44

Смак кави залежить від кількох речей. По-перше, це якість зерен, а по-друге - спосіб заварювання. Знавці стверджують, що не варто при заварюванні кави використовувати крутий окріп, передають Патріоти України. Стосовно якості зерен, меленої чи розчинної...

Помилка може дорого коштувати! Ви псуєте свою ранкову каву цими добавками - ось чому

вівторок, 9 вересень 2025, 8:13

Кава може бути корисною для здоров’я, але лише за умови, що ви не перетворюєте її на "десерт у чашці". Дієтолог Маккензі Берджесс, RDN, нагадує: деякі популярні добавки знижують усі переваги цього напою, передають Патріоти України. Щоб щоденна кава зал...