Буде як у ресторані! Шеф-кухар поділився рецептом смачної хрусткої картоплі

Кулінар показав, як досягти апетитної скоринки і не пересушити страву, передають Патріоти України.

Морган Хіпуорт, молодий кухар із Австралії, виклав у соціальні мережі свій авторський рецепт хрусткої картоплі. Головна хитрість страви полягала у підготовці продуктів. Перед обсмажуванням кулінар запропонував відварити картоплю до м’якого стану.

Ще одним ключовим інгредієнтом стала пряна олія. Для його приготування Хіпуорт взяв звичайну олію та ароматизував її за допомогою часнику. Зазвичай цього процесу вистачає пари зубчиків, але Морган використовував цілу голівку. Ароматне масло кухар порівняв із рідким золотом.

Повний рецепт наступний:

Складові:

  • картопля – 1,5 кг
  • рослинна олія – 150 мл
  • часник – 1 головка
  • розмарин – 3 ст. л.
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю наріжте великими шматочками, перекладіть у каструлю, залийте водою і варіть до розм’якшення.
  2. Відкиньте картоплю на друшляк, дайте воді стекти, а потім перекладіть шматочки на деко до повного висихання.
  3. Приготуйте пряну олію. Очистіть часник і наріжте зубчики слайсами завтовшки 2-3 мм. Олію влийте в чисту каструлю, додайте часник і томіть на вогні 20 хвилин. За цей час слайси стануть хрусткими. Видаліть часник, але не викидайте його.
  4. У сковороду влийте частину пряної олії, додайте картоплю і обсмажте до хрусткої скоринки, поступово додаючи ще олію за потребою.
  5. Коли картопляні шматочки покриються апетитною скоринкою, додайте розмарин, хрусткі слайси з часнику та сіль. Все добре перемішайте та тримайте на вогні ще кілька хвилин.
  6. Готову картоплю перекладіть у красиву тарілку та подавайте.
Джерело: ПростоВей

Для чого додавати в курячий суп відварне яйце - улюблений лайфхак кулінарів

субота, 10 травень 2025, 18:05

Найчастіше курячий суп подають в обідній час. Він не тільки смачний, але й поживний, надає сил на решту дня. Страва звична для багатьох. Але навіть улюблена їжа з часом набридає. Може з’явитись бажання посмакувати чимось новим. І в цьому випадку доречн...

Що треба додати в начинку, щоб пельмені були ще смачніші та соковитіші

субота, 10 травень 2025, 17:10

Пельмені смачні, коли виходять соковиті та ароматні. Сухий фарш їм зовсім не пасує. Якщо ви не купуєте напівфабрикати, а надаєте перевагу домашньому приготуванню, тоді вам буде корисним дізнатитись один лайфхак. Він допоможе приготувати дуже смачний та...