Буде краща, ніж ресторанна! Секрети приготування правильної піци

Ці поради стануть у нагоді тим, хто воліє самостійно готувати цю традиційну італійську страву у себе вдома, передають Патріоти України.

  • Найголовніший секрет піци – у її простоті. Для приготування тіста не потрібно жодних надмірностей, достатньо всього 4 інгредієнти: вода, борошно, дріжджі та сіль.
  • Цукор у тісто для піци не додають. Дрожжам буде цілком достатньо цукру, який утворюється з крохмалю, що міститься в борошні.
  • Вода для тіста має бути холодною.
  • Щоб дріжджі добре зробили свою роботу, сіль у тісто додають в останній момент.
  • Не потрібно вимішувати тісто занадто довго, інакше воно почне рватися і не буде гладким.
  • Начинка і тісто повинні бути в співвідношенні однаковими, тоді буде гармонійний смак.
  • Для справжньої піци не використувують майонез. Щоб піцца була соковитою достатньо поверх сиру і помідорів збризнути оливковою олією.
  • Деко, на якому готуватиметься піца, має бути гарячим. До холодного тіста може прилипнути.
  • Можна випікати піцу на перевернутому листі. Піцу кладуть спочатку на лист пергаменту, а потім поміщають в духовку на сильно розігріте перевернуте деко. Тоді вона випікається ще швидше.
  • Викладати начинку слід у такому порядку, щоб зверху лежали продукти, які потребують вищої температури запікання: це ковбаса, морепродукти, гриби, помідори.
  • Піца вийде смачніше, якщо в ній буде 2 види сиру – м’який та твердий.
  • Якщо піца вийшла пересушеною, це можна виправити, помістивши її (поки вона гаряча) на деякий час у звичайний поліетиленовий пакет. Начинка виділить вологу в тісто, і воно стане м’яким.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...