Буде краща, ніж ресторанна! Секрети приготування правильної піци

Ці поради стануть у нагоді тим, хто воліє самостійно готувати цю традиційну італійську страву у себе вдома, передають Патріоти України.

  • Найголовніший секрет піци – у її простоті. Для приготування тіста не потрібно жодних надмірностей, достатньо всього 4 інгредієнти: вода, борошно, дріжджі та сіль.
  • Цукор у тісто для піци не додають. Дрожжам буде цілком достатньо цукру, який утворюється з крохмалю, що міститься в борошні.
  • Вода для тіста має бути холодною.
  • Щоб дріжджі добре зробили свою роботу, сіль у тісто додають в останній момент.
  • Не потрібно вимішувати тісто занадто довго, інакше воно почне рватися і не буде гладким.
  • Начинка і тісто повинні бути в співвідношенні однаковими, тоді буде гармонійний смак.
  • Для справжньої піци не використувують майонез. Щоб піцца була соковитою достатньо поверх сиру і помідорів збризнути оливковою олією.
  • Деко, на якому готуватиметься піца, має бути гарячим. До холодного тіста може прилипнути.
  • Можна випікати піцу на перевернутому листі. Піцу кладуть спочатку на лист пергаменту, а потім поміщають в духовку на сильно розігріте перевернуте деко. Тоді вона випікається ще швидше.
  • Викладати начинку слід у такому порядку, щоб зверху лежали продукти, які потребують вищої температури запікання: це ковбаса, морепродукти, гриби, помідори.
  • Піца вийде смачніше, якщо в ній буде 2 види сиру – м’який та твердий.
  • Якщо піца вийшла пересушеною, це можна виправити, помістивши її (поки вона гаряча) на деякий час у звичайний поліетиленовий пакет. Начинка виділить вологу в тісто, і воно стане м’яким.

Все просто! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 30 травень 2025, 6:10

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...

Ви будете здивовані! Чому банани треба їсти перед сном

п’ятниця, 30 травень 2025, 5:40

Банани не лише дуже смачні, а ще й дуже корисні. Ці фрукти багаті на вітаміни групи B — B1, В2 і В6, вітамін С, залізо, кальцій і калій, фтор і фосфор. Фахівці радять вживати 1–2 невеликі банани на день. А от чи можна їсти їх на ніч — думки розходяться...