Буде ніжним і розтане в роті! ТОП-5 способів розм'якшити жорстке м'ясо

Навіть у досвідчених кулінарів м'ясо може бути твердим і гумовим після приготування. Особливо часто така проблема виникає у тих, хто використовує домашнє м'ясо. Навіть найжорсткішу свинину можна перетворити в розкішний і ніжний делікатес, якщо знати кілька кулінарних хитрощів, передають Патріоти України.

Як розм'якшити сире м'ясо

  1. Зробити м'ясо ніжним і м'яким допоможе маринад з газованою водою. Таким чином часто маринують шашлик, хоча він стане в нагоді і для будь-якого іншого м'яса. Наріжте м'ясо на порційні шматки і повністю залийте мінеральною газованою водою. Поставте в холодильник на 4 години. Після цього можна приступати до готування.
  2. Фруктові маринади завдяки своїй кислоті роблять м'ясні волокна м'якшими. На 1 кг м'яса візьміть один ківі або м'якоть 1 лимона. Змішайте м'ясо з фруктовим пюре і залиште на 30 хвилин в холодильнику.
  3. Багато кулінарыв підтверджують, що м'ясо стає м'якше, якщо замочити його в червоному вині на 1 годину. Все завдяки виноградному соку в складі напою.
  4. Досвідчені кухарі використовують спринцювання, щоб розм'якшити жорстке м'ясо. Для цього шматок м'яса обколюють кулінарним або звичайним аптечним шприцом з усіх боків і залишають на 4 години. Рецепт суміші для спринцювання такий: склянка кип'яченої охолодженої води, 1 ч.л. солі і 2 ч. л. чорного перцю.
  5. Якщо ви запікаєте м'ясо в духовці, то поставте під листом з м'ясом ємність з водою.

Як розм'якшити готове м'ясо

Якщо м'ясо вже приготовлене, то сильніше прожарити його для розм'якшення не вийде, адже воно просто згорить. В такому випадку вас виручать наступні способи.

  1. Готове жорстке м'ясо можна розм'якшити за допомогою водяної бані. Для цього м'ясо викладають на друшляк і ставлять над каструлею з киплячою водою. М'ясо вбирає вологу і стає соковитішим. Готуйте м'ясо від 15 до 45 хвилин - пробуйте на смак, поки він вас не задовольнить.
  2. Жорстку приготовлену яловичину можна повторно протушкувати у воді з вершками і маленькою дрібкою цукру. У невеликій кількості цукор не вплине на смак страви, але зробить волокна м'якими.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...