Навіть у досвідчених кулінарів м'ясо може бути твердим і гумовим після приготування. Особливо часто така проблема виникає у тих, хто використовує домашнє м'ясо. Навіть найжорсткішу свинину можна перетворити в розкішний і ніжний делікатес, якщо знати кілька кулінарних хитрощів, передають Патріоти України.
Як розм'якшити сире м'ясо
- Зробити м'ясо ніжним і м'яким допоможе маринад з газованою водою. Таким чином часто маринують шашлик, хоча він стане в нагоді і для будь-якого іншого м'яса. Наріжте м'ясо на порційні шматки і повністю залийте мінеральною газованою водою. Поставте в холодильник на 4 години. Після цього можна приступати до готування.
- Фруктові маринади завдяки своїй кислоті роблять м'ясні волокна м'якшими. На 1 кг м'яса візьміть один ківі або м'якоть 1 лимона. Змішайте м'ясо з фруктовим пюре і залиште на 30 хвилин в холодильнику.
- Багато кулінарыв підтверджують, що м'ясо стає м'якше, якщо замочити його в червоному вині на 1 годину. Все завдяки виноградному соку в складі напою.
- Досвідчені кухарі використовують спринцювання, щоб розм'якшити жорстке м'ясо. Для цього шматок м'яса обколюють кулінарним або звичайним аптечним шприцом з усіх боків і залишають на 4 години. Рецепт суміші для спринцювання такий: склянка кип'яченої охолодженої води, 1 ч.л. солі і 2 ч. л. чорного перцю.
- Якщо ви запікаєте м'ясо в духовці, то поставте під листом з м'ясом ємність з водою.
Як розм'якшити готове м'ясо
Якщо м'ясо вже приготовлене, то сильніше прожарити його для розм'якшення не вийде, адже воно просто згорить. В такому випадку вас виручать наступні способи.
- Готове жорстке м'ясо можна розм'якшити за допомогою водяної бані. Для цього м'ясо викладають на друшляк і ставлять над каструлею з киплячою водою. М'ясо вбирає вологу і стає соковитішим. Готуйте м'ясо від 15 до 45 хвилин - пробуйте на смак, поки він вас не задовольнить.
- Жорстку приготовлену яловичину можна повторно протушкувати у воді з вершками і маленькою дрібкою цукру. У невеликій кількості цукор не вплине на смак страви, але зробить волокна м'якими.
Гречка неймовірно корисна, а крім цього смачна, якщо знати, як її готувати. Гречка запобігає утворенню жовчного каміння, знижує кров’яний тиск, зменшує ризики серцевих захворювань, а також раку грудей. Склад цієї крупи багатий міддю, магнієм, клітковин...
Тунець та лосось – два популярні варіанти морепродуктів. Таким чином, ви можете поставити запитання, яка з цих видів риби є найкращим вибором з точки зору впливу на здоров’я, передають Патріоти України. У цій статті розглядаються ці два типи риб, щоб в...