Буде особливим! Готуємо картопляне пюре з французьким шармом

Не думайте, що картопляне пюре готують лише у нас. Цей гарнір відомий та має попит в багатьох країнах. Вишукане картопляне пюре готують у Франції. Пропонуємо вам про нього дізнатись детальніше, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування потрібні наступні компоненти:

  • картопля — 1 кг;
  • олія — 20 мл;
  • вершкове масло — 100 г;
  • вершки 10% — 200 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • сметана — 50 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль, перець;
  • петрушка, тим’ян.

Як приготувати

Картоплю потрібно почистити та нарізати великими скибками. Так картопля звариться швидше. Залийте холодною водою, покладіть розрізаний зубчик часнику та гілочку тим’яну.

Цибулю подрібніть та обсмажте до прозорого кольору. Додайте часник та все разом потримайте протягом 30 секунд та зніміть з вогню.

Злийте з картоплі воду, зробіть з неї пюре та додайте цибулево-часникову заготовку, вершкове масло. Перемішайте все.

Духовку розігрійте до 180 градусів. Поки вона гріється вершки потрібно налити в ємність та довести до кипіння, вилити до картоплі, посолити та перемішати.

Форму для випікання змастіть маслом. Викладіть картопляне пюре та полийте зверху сметаною. Поставте в духову шафу на 6-7 хвилин. Картопляне пюре по-французьки готове. Смачного!

Справді корисні! П’ять консервованих продуктів, які варто додати до раціону

неділя, 16 листопад 2025, 23:10

Консерви часто недооцінюють, але обрані правильно, вони можуть бути швидким, поживним і економним рішенням для щоденного раціону. Експерти радять звертати увагу на склад: короткий список інгредієнтів, без доданого цукру, солі та штучних добавок, у влас...

Як варити бульйон, щоб він був прозорим і ароматним - три секретні способи

неділя, 16 листопад 2025, 19:11

Смачний домашній бульйон - це класика будь-якого столу. Хоча приготування здається простим, ідеальний бульйон вимагає уваги та правильного підбору інгредієнтів, передають Патріоти України. Основні правила:. Три способи приготування:. Бульйон можна пода...