Не думайте, що картопляне пюре готують лише у нас. Цей гарнір відомий та має попит в багатьох країнах. Вишукане картопляне пюре готують у Франції. Пропонуємо вам про нього дізнатись детальніше, передають Патріоти України.
Для приготування потрібні наступні компоненти:
Картоплю потрібно почистити та нарізати великими скибками. Так картопля звариться швидше. Залийте холодною водою, покладіть розрізаний зубчик часнику та гілочку тим’яну.
Цибулю подрібніть та обсмажте до прозорого кольору. Додайте часник та все разом потримайте протягом 30 секунд та зніміть з вогню.
Злийте з картоплі воду, зробіть з неї пюре та додайте цибулево-часникову заготовку, вершкове масло. Перемішайте все.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Поки вона гріється вершки потрібно налити в ємність та довести до кипіння, вилити до картоплі, посолити та перемішати.
Форму для випікання змастіть маслом. Викладіть картопляне пюре та полийте зверху сметаною. Поставте в духову шафу на 6-7 хвилин. Картопляне пюре по-французьки готове. Смачного!
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...