Пряні коржі з додаванням кориці, мускату і горішків. Вони настільки прекрасні, що крему для прошарку можна брати по мінімуму. Але, на цьому смакова історія не закінчується! Ми додамо в прошарок апельсиновий джем і ось тоді наш торт буде просто вибуховим на смак, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти на торт:
- 0,25 ч.л. мускатного горіха
- 300 гр апельсинового джему — для прошарку
Інгредієнти на крем:
Приготування:
Для початку треба підготувати горіхи. Для цього їх треба помити, висушити і обсмажити на пательні, або в духовці до золотистого кольору. Таким чином горішки стануть ароматні.
Далі, треба підготувати моркву, натерти її на дрібній тертці. Якщо при подрібненні ви бачите, що утворилося багато соку, то треба моркву віджати. Інакше через зайву рідину бісквіт не пропечеться.
Ну, а решта дій дуже проста і не вимагає багато часу!
- З’єднуємо рослинну олію з цукром і збиваємо недовго, до об’єднання. Додаємо туди яйця, по одному. Кожного раз добре вимішуючи масу.
- Далі, треба просіяти усі сухі компоненти — борошно, розпушувач, соду, корицю, мускатний горіх, сіль. Ретельно перемішати віночком.
- У масляну суміш додаємо сипучі інгредієнти, замішуємо тісто. Можна це зробити на малих обертах міксера або за допомогою лопатки.
- Потім туди ж вводимо моркву, цедру апельсина і подрібнені горіхи, перемішуємо. Увага, тісто буде дуже густе — так і повинно бути, не лякайтеся. До речі, до тіста можна додати родзинки, курагу, цукати — це залежить тільки від ваших уподобань.
- Обов’язкова умова — випікати треба у двох формах. Всю порцію за раз не можна виливати в одну форму. Тісто дуже важке і не пропечеться.Ставимо наші формочки в розігріту духовку і випікаємо при 160° 45-50 хвилин до сухої скіпки. Увага, час орієнтовний, дивіться по готовності.
- Готові бісквіти виймаємо з форми, охолоджуємо на решітці. Потім, розрізаємо навпіл. Отримуємо — 4 коржі приблизно по 1,5-2 см завтовшки.Інгредієнти для крему швиденько збиваємо за допомогою міксера. І починаємо збирати наш торт. Схема наступна: бісквіт, апельсиновий джем, крем і так 4 рази.Звичайно, торт буде танути в роті, якщо дати постояти йому ніч. Але це очікування обов’язково окупиться! Наступного дня торт залишиться тільки прикрасити й подати гостям. А потім з загадково посміхатися, коли все будуть аплодувати і кричати, що смачніше нічого житті не коштували.
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...