Буде просто танути у роті: Рецепт неймовірно смачного торта "Помаранчевий рай"

Пряні коржі з додаванням кориці, мускату і горішків. Вони настільки прекрасні, що крему для прошарку можна брати по мінімуму. Але, на цьому смакова історія не закінчується! Ми додамо в прошарок апельсиновий джем і ось тоді наш торт буде просто вибуховим на смак, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти на торт:

  • 180 мл рослинної олії
  • 240 гр цукру
  • 2 яйця
  • 240 гр борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. соди
  • 0,5 ч.л. кориці
  • 0,25 ч.л. мускатного горіха
  • дрібка солі
  • цедра 1 апельсина
  • 250 гр моркви
  • 120 гр горіхів
  • 300 гр апельсинового джему — для прошарку

Інгредієнти на крем:

  • 600 гр вершкового сиру
  • 260 гр вершкового масла
  • 200 гр цукрової пудри

Приготування:

Для початку треба підготувати горіхи. Для цього їх треба помити, висушити і обсмажити на пательні, або в духовці до золотистого кольору. Таким чином горішки стануть ароматні.

Далі, треба підготувати моркву, натерти її на дрібній тертці. Якщо при подрібненні ви бачите, що утворилося багато соку, то треба моркву віджати. Інакше через зайву рідину бісквіт не пропечеться.

Ну, а решта дій дуже проста і не вимагає багато часу!

  • З’єднуємо рослинну олію з цукром і збиваємо недовго, до об’єднання. Додаємо туди яйця, по одному. Кожного раз добре вимішуючи масу.
  • Далі, треба просіяти усі сухі компоненти — борошно, розпушувач, соду, корицю, мускатний горіх, сіль. Ретельно перемішати віночком.
  • У масляну суміш додаємо сипучі інгредієнти, замішуємо тісто. Можна це зробити на малих обертах міксера або за допомогою лопатки.
  • Потім туди ж вводимо моркву, цедру апельсина і подрібнені горіхи, перемішуємо. Увага, тісто буде дуже густе — так і повинно бути, не лякайтеся. До речі, до тіста можна додати родзинки, курагу, цукати — це залежить тільки від ваших уподобань.
  • Обов’язкова умова — випікати треба у двох формах. Всю порцію за раз не можна виливати в одну форму. Тісто дуже важке і не пропечеться.Ставимо наші формочки в розігріту духовку і випікаємо при 160° 45-50 хвилин до сухої скіпки. Увага, час орієнтовний, дивіться по готовності.
  • Готові бісквіти виймаємо з форми, охолоджуємо на решітці. Потім, розрізаємо навпіл. Отримуємо — 4 коржі приблизно по 1,5-2 см завтовшки.Інгредієнти для крему швиденько збиваємо за допомогою міксера. І починаємо збирати наш торт. Схема наступна: бісквіт, апельсиновий джем, крем і так 4 рази.Звичайно, торт буде танути в роті, якщо дати постояти йому ніч. Але це очікування обов’язково окупиться! Наступного дня торт залишиться тільки прикрасити й подати гостям. А потім з загадково посміхатися, коли все будуть аплодувати і кричати, що смачніше нічого житті не коштували.

Секретний рецепт: Картопля вийде ідеально хрусткою та золотистою

середа, 8 травень 2024, 11:28

Запечена картопля – це ідеальний гарнір до м'яса та риби. Але лише в тому разі, якщо шматочки виходять золотистими та хрусткими. Тому для бажаного ефекту обов'язково скористайтесь пропонованими лайфхаками. Про те, як приготувати ідеально хрустку картоп...

А ви це знали? Чому спочатку смажать цибулю, а потім м’ясо

середа, 8 травень 2024, 11:10

Сперечатись про смаки - не найблагородніше заняття, тим більше, якщо справа стосується кулінарії, передають Патріоти України. В цьому випадку вірніше буде звертати увагу не на смакові уподобання, а скоріше на досвід і здоровий глузд. Інакше можна прост...