Буде смачно, як у дитинстві: Рецепт сочників із пісочного тіста

У багатьох із нас найсмачніші спогади пов'язані з дитинством. Тому іноді варто поринути у них та приготувати десерти за рецептами наших бабусь. Спробуйте зробити сочники з пісочного тіста та із сирною начинкою, радять Патріоти України.

Інгредієнти для пісочного тіста: борошно (210 г), вершкове масло (100 г), цукрова пудра (50 г), яйця (1 шт.), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль (за смаком).

Інгредієнти для начинки: сир (200 г), яєчний жовток (0,5 шт.), цукор (40 г), сметана (20 г), борошно (30 г).

Інгредієнти для змащування: яєчний жовток (0,5 шт.), вода (1 ст. л.).

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно трохи розм'якшилося за кімнатної температури.

Коли масло розтануло, перекладаємо його в глибоку миску, додаємо до нього яйце та цукрову пудру. За допомогою міксера перемішуємо ці інгредієнти до однорідної консистенції.

Борошно змішуємо з розпушувачем та сіллю. Потім беремо сито і просіюємо через нього цю суміш. Поетапно вводимо сухі просіяні інгредієнти в масляно-яєчну масу, перемішуємо. Наприкінці замішуємо тісто руками. Формуємо з нього кулю та накриваємо її харчовою плівкою. Відправляємо готове тісто до холодильника приблизно на 20-30 хвилин.

Яйце розділяємо на білок та жовток. Для цього обережно розбиваємо його в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стискаємо стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім підносимо шийку до жовтка і плавно розтискаємо стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці. Отриманий жовток поділяємо приблизно на однакові дві частини – одна знадобиться для начинки, а друга – для змащування сочників.

Для приготування начинки беремо сир, сметану та борошно. Якщо сир із крупинками, його необхідно перебити блендером або перетерти через сито. У невеликій мисці змішуємо вказані вище інгредієнти та половину жовтка. Повинна вийти густа маса.

Тісто для сочників поділяємо на 6 рівних частин. Беремо одну з них і викладаємо на дерев'яну дошку, присипану мукою. За допомогою качалки розкочуємо тісто в невеликий овал.

На одну частину сочника кладемо 1 ст. л. начинки та прикриваємо її другою частиною. Потім розгортаємо наступні заготовки, викладаємо на них сирну суміш і формуємо сочники.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього заготовки. Змішуємо в невеликій піалі частину жовтка з водою і за допомогою силіконового пензлика змащуємо сочники.

Духовку розігріваємо до 190°С. Ставимо в гарячу духову шафу деко і випікаємо близько 20-30 хвилин - до утворення золотистої скоринки.

Потім виймаємо та чекаємо, поки вони охолонуть. Перед подачею можна посипати сочники цукровою пудрою і полити джемом або варенням.

Джерело: Апостроф

Ніколи не поєднуйте каву з цими продуктами - ризикуєте здоров’ям!

четвер, 14 серпень 2025, 11:45

Кава довгий час мала суперечливу репутацію, але наука розставила всі крапки над «і». Вона багата на антиоксиданти, знижує ризик раку, інсульту, деменції, діабету 2 типу, покращує пам’ять та концентрацію. Та ось у чому нюанс: її дія може бути знівельова...

Скільки чашок кави можна пити щодня: Вчені назвали безпечну норму

четвер, 14 серпень 2025, 10:13

Кава - улюблений напій мільйонів, без якого багато хто навіть не уявляє свій ранок. Але скільки кави — це нормально, а коли починається шкода для здоров’я? Експерти назвали безпечну добову норму - і деякі відповіді можуть вас здивувати, передають Патрі...