Буде смачно, як у дитинстві: Рецепт сочників із пісочного тіста

У багатьох із нас найсмачніші спогади пов'язані з дитинством. Тому іноді варто поринути у них та приготувати десерти за рецептами наших бабусь. Спробуйте зробити сочники з пісочного тіста та із сирною начинкою, радять Патріоти України.

Інгредієнти для пісочного тіста: борошно (210 г), вершкове масло (100 г), цукрова пудра (50 г), яйця (1 шт.), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль (за смаком).

Інгредієнти для начинки: сир (200 г), яєчний жовток (0,5 шт.), цукор (40 г), сметана (20 г), борошно (30 г).

Інгредієнти для змащування: яєчний жовток (0,5 шт.), вода (1 ст. л.).

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно трохи розм'якшилося за кімнатної температури.

Коли масло розтануло, перекладаємо його в глибоку миску, додаємо до нього яйце та цукрову пудру. За допомогою міксера перемішуємо ці інгредієнти до однорідної консистенції.

Борошно змішуємо з розпушувачем та сіллю. Потім беремо сито і просіюємо через нього цю суміш. Поетапно вводимо сухі просіяні інгредієнти в масляно-яєчну масу, перемішуємо. Наприкінці замішуємо тісто руками. Формуємо з нього кулю та накриваємо її харчовою плівкою. Відправляємо готове тісто до холодильника приблизно на 20-30 хвилин.

Яйце розділяємо на білок та жовток. Для цього обережно розбиваємо його в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стискаємо стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім підносимо шийку до жовтка і плавно розтискаємо стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці. Отриманий жовток поділяємо приблизно на однакові дві частини – одна знадобиться для начинки, а друга – для змащування сочників.

Для приготування начинки беремо сир, сметану та борошно. Якщо сир із крупинками, його необхідно перебити блендером або перетерти через сито. У невеликій мисці змішуємо вказані вище інгредієнти та половину жовтка. Повинна вийти густа маса.

Тісто для сочників поділяємо на 6 рівних частин. Беремо одну з них і викладаємо на дерев'яну дошку, присипану мукою. За допомогою качалки розкочуємо тісто в невеликий овал.

На одну частину сочника кладемо 1 ст. л. начинки та прикриваємо її другою частиною. Потім розгортаємо наступні заготовки, викладаємо на них сирну суміш і формуємо сочники.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього заготовки. Змішуємо в невеликій піалі частину жовтка з водою і за допомогою силіконового пензлика змащуємо сочники.

Духовку розігріваємо до 190°С. Ставимо в гарячу духову шафу деко і випікаємо близько 20-30 хвилин - до утворення золотистої скоринки.

Потім виймаємо та чекаємо, поки вони охолонуть. Перед подачею можна посипати сочники цукровою пудрою і полити джемом або варенням.

Джерело: Апостроф

Навіть тісто не знадобиться: Готуємо ліниві пиріжки - соковиті та з рум'яною скоринкою

субота, 28 травень 2022, 12:28

Відомий кулінарний сайт поділився рецептом лінивих пиріжків швидкого приготування. Тут не потрібно замішувати тісто, для цього використовуємо звичайний тонкий лаваш, передають Патріоти України. «В якості начинки беремо м'ясний фарш, для соковитості та ...

Порадуйте родину випічкою до філіжанки кави! Як приготувати смачний завиванець з маком

субота, 28 травень 2022, 6:28

Цей маковий пиріг перетворить звичайний робочий день на маленьке свято. За словами кондидерки Тетяни Петришиної, тісто виходить ароматне та пухке, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. В тепле молоко додати дріжджі, все перемішаті, дод...