Буде смачно! Рецепт дуже лінивих голубців у духовці

Багато хто любить смак голубців, але не терпить із ними довго возитися. Саме для цього господині придумали лінивий варіант цієї страви. Спробуйте й ви. передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування великого дека лінивих голубців беремо:

  • 1 кг капусти
  • 800 г фаршу
  • 2 яйця
  • 150 г рису
  • 500 г цибулі
  • 500 г моркви
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 4-5 ст. л. томатної пасти
  • 5 ст. л. сметани
  • сіль, перець, спеції – на смак

Капусту дрібно ріжемо та опускаємо в окріп на 5-7 хвилини. Потім додаємо до капусти м’ясний фарш та яйця. Рис добре промиваємо і відправляємо до капусти з фаршем.

Цибулю та моркву очищуємо та дрібненько нарізаємо. Потім обсмажуємо разом із часником протягом 5-7 хвилин. Даємо трохи охолонути і відправляємо до фаршу.

Після цього з фаршу формуємо голубці та викладаємо їх на деко. Готуємо заливку: томатну пасту змішуємо зі сметаною, якщо густа, то можна додати води трішки, додаємо сіль та спеції. Заливаємо голубці та ставимо в духовку.

Тушкувати ліниві голубці треба в духовці при 180 градусах 45-50 хвилин.

Як посмажити рибу без бризок і щоб скоринка виходила хрумкою

четвер, 20 березень 2025, 12:30

Нерідко кулінари зіштовхуються з проблемою при приготуванні риби на сковороді: олія бризкає в різні боки, борошно підгоряє і димить, а скоринка виходить негарна, коричнева та гірчить, передають Патріоти України. Досвідчені господині користуються однією...

Є секрет! У чому замочити печінку, щоб вона не гірчила, вийшла соковитою та ніжною

четвер, 20 березень 2025, 11:08

Щоб страва з печінки вийшла ідеальною, продукт слід замочити в одному інгредієнті. У такому разі кінцевий результат порадує навіть найвибагливіших гурманів. Страва не гірчатиме, вийде соковитим і ніжним. передають Патріоти України. Багато господинь зна...