Буде смакота! Як приготувати соковиті голубці в духовці

Більшість людей пам’ятають таку страву, як голубці із рисом, ще з дитинства. Вона була чудовим доповненням не лише до повсякденного столу, а й прикрасою на багатьох святах, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • м’ясний фарш (500 г);
  • відварний рис (150-200 г);
  • листя пекінської капусти;
  • Зелена цибуля;
  • рослинна олія;
  • сметана;
  • сіль, часник, інші приправи.

Процес приготування страви

Насамперед варто підготувати аркуші капусти, в які завертатиметься начинка голубців. Для цього потрібно взяти головку овочів і акуратно розділити її на окремі пласти. В цей час на вогонь слід поставити воду.

Після її повного закипання капустяні листи опускаються в неї на кілька секунд. Далі всі листи кладуться на рівну поверхню для охолодження. З них мають стекти залишки води. Дана процедура розм’якшить капустяні листи, що зробить процес загортання в них фаршу зручнішим і легшим.

Тепер потрібно обробити фарш. Вже готову масу потрібно добре посолити, додати до нього спеції, часник. Після того, як рис буде повністю звареним, його потрібно буде також додати в цю масу. Весь фарш потрібно ретельно перемішати, зробити однорідним.

Далі починається процес загортання голубців. Для цього слід відокремити від маси маленький шматочок фаршу. Він лягає на капустяний лист і загортається конвертиком. Далі голубці розміщуються на промазаній маслом жаровні. Їх слід класти розворотом донизу.

Страву потрібно готувати у розігрітій духовці протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Температура в ній має коливатися в межах ста вісімдесяти – двохсот градусів. Після повного приготування страва поливається отриманим під час приготування соком і сметаною.

Подаються на стіл голубці з м’ясом та рисом по порціях на тарілках. Додатково страву можна полити кетчупом, майонезом або іншими соусами на власну перевагу.

Банани не для всіх: Кому вони можуть зашкодити

п’ятниця, 12 грудень 2025, 11:15

Банани - популярний фрукт, багатий на вітаміни та мінерали. Проте не всім вони корисні, передають Патріоти України. Медики попереджають, що людям з певними захворюваннями слід обмежити споживання бананів:. Фахівці радять вживати банани в помірній кільк...

Яблучні кісточки можуть вбити? Що потрібно знати кожному

п’ятниця, 12 грудень 2025, 7:13

Яблука - корисні та смачні, але їхні кісточки можуть бути небезпечними, передають Патріоти України. В кісточках міститься амігдалін, який у шлунку перетворюється на ціанід — отруйну речовину. Порада: перед вживанням яблука можна виймати кісточки або к...