Буде смакота! Як приготувати соковиті голубці в духовці

Більшість людей пам’ятають таку страву, як голубці із рисом, ще з дитинства. Вона була чудовим доповненням не лише до повсякденного столу, а й прикрасою на багатьох святах, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • м’ясний фарш (500 г);
  • відварний рис (150-200 г);
  • листя пекінської капусти;
  • Зелена цибуля;
  • рослинна олія;
  • сметана;
  • сіль, часник, інші приправи.

Процес приготування страви

Насамперед варто підготувати аркуші капусти, в які завертатиметься начинка голубців. Для цього потрібно взяти головку овочів і акуратно розділити її на окремі пласти. В цей час на вогонь слід поставити воду.

Після її повного закипання капустяні листи опускаються в неї на кілька секунд. Далі всі листи кладуться на рівну поверхню для охолодження. З них мають стекти залишки води. Дана процедура розм’якшить капустяні листи, що зробить процес загортання в них фаршу зручнішим і легшим.

Тепер потрібно обробити фарш. Вже готову масу потрібно добре посолити, додати до нього спеції, часник. Після того, як рис буде повністю звареним, його потрібно буде також додати в цю масу. Весь фарш потрібно ретельно перемішати, зробити однорідним.

Далі починається процес загортання голубців. Для цього слід відокремити від маси маленький шматочок фаршу. Він лягає на капустяний лист і загортається конвертиком. Далі голубці розміщуються на промазаній маслом жаровні. Їх слід класти розворотом донизу.

Страву потрібно готувати у розігрітій духовці протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Температура в ній має коливатися в межах ста вісімдесяти – двохсот градусів. Після повного приготування страва поливається отриманим під час приготування соком і сметаною.

Подаються на стіл голубці з м’ясом та рисом по порціях на тарілках. Додатково страву можна полити кетчупом, майонезом або іншими соусами на власну перевагу.

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Є правила! Де вдома зберігати банани, щоб не почорніли та не зіпсувалися

субота, 7 червень 2025, 21:12

Щоб банани не почорніли і втратили свої корисні властивості, їх потрібно зберігати певним чином. Розповідаємо, які умови зберігання підходять до цих плодів, передають Патріоти України. Удома зв’язку бананів потрібно одразу дістати з пакета, інакше вони...