Буде смакота! Як замаринувати свинину перед терміновим запіканням

Якщо ви хочете запекти великий шматок свинини (більше кілограма), а часу на довготривале маринування нема, то спробуйте такий рецепт. М’ясо буде неймовірно ніжним, пряним. У середині ароматний прозорий сік, а зверху – рум’яна скоринка з медовим присмаком, передають Патріоти України.

Подробиці

Свинина, наприклад, биток на кістці або ошийок ідеально смакує, якщо її запекти у маринаді на основі меду та соєвого соусу.

З’єднайте разом улюблені прянощі. Смачно взяти сухий часник, солодку паприку та чорний перець. Додайте 2 ст.л. солі (загалом регулюйте на свій смак, цього достатньо на 1 кг м’яса, якщо ви не любите надто солоні страви).

Натріть м’ясо спеціями, потім медом. Намагайтеся втирати так, щоб між всіма м’ясними прогалинами були прянощі. Потім залийте м’ясо соєвим соусом. Декілька разів переверніть, щоб соус рівномірно покрив шматок.

Відправте у холодильник на годину, а потім на півтори години у духовку, замотавши у фольгу. При температурі 170 градусів м’ясо буде готувати повільно, що дасть ефект томленого м’яса. За 10 хвилин до виключення відкрийте фольгу, зробіть вищу температуру, щоб з’явилася скоринка.

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...

Перестаньте варити рис у воді: Новий метод робить його шалено смачним

неділя, 6 липень 2025, 17:30

Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...