Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України.

Подробиці

Отже, ми вже знаємо, що секрет полягає в правильному приготуванні фаршу. Досвідчені кухарі рекомендують додавати в нього кукурудзяний крохмаль. Саме він додасть повітряності, якої не завжди вистачає перемеленому м’ясу. Пропорція — на 300 г фаршу потрібно 2 ст.л. крохмалю.

Якщо фарш сухий, потрібно додати компонент, який додасть соковитості. І з цим завданням може впоратися цибуля або яблуко.

Іноді кулінари рекомендують не додавати яйця в фарш. Є думка, що вони роблять м’ясо жорсткішим. Зробіть наступним чином, якщо ви за додаванням яєць. Збийте їх спочатку з сіллю окремо, а потім влийте в масу. Вимішайте та поставте на 30 хвилин в холодильник.

Котлети можна злегка обсмажити на сковороді, щоб утворилася скоринка. А потім в фользі довести до готовності в духовці. Котлети будуть дуже смачними, пухкими та ніжними. Смачного!

Паштет на свята без метушні: Заморозьте його зараз і подайте, наче щойно з духовки!

п’ятниця, 5 грудень 2025, 8:14

Паштет - класика святкового столу, незалежно від того, чи готуєте ви його самі, чи купуєте готовий. Але інколи ми робимо більше, ніж здатні з’їсти. Добра новина: паштет чудово переносить заморожування - головне знати кілька правил, передають Патріоти У...

А ви це знали? Як правильно зберігати вино, щоб з роками воно ставало ще кращим

п’ятниця, 5 грудень 2025, 7:57

Зберігання вина у вертикальному положенні може значно знизити його якість, навіть якщо ви плануєте пити його відносно скоро, передають Патріоти України. За словами Роуленда Кінга, спеціаліста зі зберігання та директора Quality Bottles, коли пляшка довг...