Буде смакота! Найвдаліший маринад із мінеральної води для шашлику зі свинини

Свинячий шашлик краще маринувати, на думку кулінарів, найкраще в маринаді з томатного соку, а також кефірі та йогурту. Варто зазначити, що в майонезі маринувати м'ясо не варто, якщо не бажаєте зіпсувати його, передають Патріоти України.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже вдалого маринаду із мінеральної води для свинячого шашлику.

Інгредієнти:

  • свинячий ошийок 2 кг
  • цибуля 3 шт
  • вода сильногазована 1л
  • сіль/перець за смаком
  • гірчиця 1 ст.л.
  • оцет 3-4 ст.л.
  • лимонний сік 1 ст.л.
  • спеції до шашлику 1,5 ст.л.
  • лавровий лист 4 шт
  • олія 2-3 ст.л.

Спосіб приготування:

1. М'ясо промийте і поріжте на однакові квадратики приблизно 3 см і відразу залийте газованою водою і залишаємо на 2-4 години.

2. Після злийте воду і додайте нарізану цибулю, додаємо в м'ясо. Порціями додаємо сіль і перець, постійно перемішайте і влийте оцет і лимонний сік, додайте улюблені спеції, гірчицю і добре перемішуємо, додайте ще лавровий лист і накриваємо плівкою, залиште на 2-3 години, але краще на добу.


3. Посмажте шашлик!

Щоб не розізлити Вогняного Коня! Ось що не можна ставити на новорічний стіл

неділя, 21 грудень 2025, 13:10

Рік Вогняного Коня принесе динаміку та зміни, але цей покровитель вимагає особливої поваги під час святкування. Неправильне меню під час зустрічі Нового року може заблокувати фінансовий успіх та гармонію, пише ТСН, передають Патріоти України. Що не мож...

Варто знати! Скільки може зберігатись кутя і чи можна її викидати

неділя, 21 грудень 2025, 12:30

Кутя - одна з найсимволічніших страв української традиції. Її готують і подають у дні великих релігійних свят - насамперед на Святий вечір перед Різдвом, а також на Щедрий вечір і Водохреща, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ця страва гот...