Буде смакота! Найвдаліший маринад із мінеральної води для шашлику зі свинини

Свинячий шашлик краще маринувати, на думку кулінарів, найкраще в маринаді з томатного соку, а також кефірі та йогурту. Варто зазначити, що в майонезі маринувати м'ясо не варто, якщо не бажаєте зіпсувати його, передають Патріоти України.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже вдалого маринаду із мінеральної води для свинячого шашлику.

Інгредієнти:

  • свинячий ошийок 2 кг
  • цибуля 3 шт
  • вода сильногазована 1л
  • сіль/перець за смаком
  • гірчиця 1 ст.л.
  • оцет 3-4 ст.л.
  • лимонний сік 1 ст.л.
  • спеції до шашлику 1,5 ст.л.
  • лавровий лист 4 шт
  • олія 2-3 ст.л.

Спосіб приготування:

1. М'ясо промийте і поріжте на однакові квадратики приблизно 3 см і відразу залийте газованою водою і залишаємо на 2-4 години.

2. Після злийте воду і додайте нарізану цибулю, додаємо в м'ясо. Порціями додаємо сіль і перець, постійно перемішайте і влийте оцет і лимонний сік, додайте улюблені спеції, гірчицю і добре перемішуємо, додайте ще лавровий лист і накриваємо плівкою, залиште на 2-3 години, але краще на добу.


3. Посмажте шашлик!

Вечеряти після 18:00 можна! Дієтологи пояснюють, чому це безпечно

субота, 15 листопад 2025, 17:14

Роками говорили: Не їж після 18:00. Цей міф особливо популярний серед тих, хто прагне схуднути. Але наука доводить: час вечері не головне. Ключовим є баланс калорій, склад їжі та час прийому відносно сну, передають Патріоти України. Якщо ви лягаєте спа...

Ви будете здивовані! Ці продукти містять більше вітаміну С, ніж апельсин

субота, 15 листопад 2025, 9:15

Апельсини традиційно вважаються головним джерелом вітаміну С, проте насправді існує чимало продуктів, які містять цього вітаміну значно більше. Дієтологи наголошують: регулярне вживання таких фруктів, овочів і ягід допомагає зміцнити імунітет, покращит...