Буде смакота! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасно. Ось як варити бульйон, передають Патріоти України.

Готовий бульйон

Причиною неприємного запаху може стати кров, що залишилася у м’ясі. Тому при варінні і знімають сіру піну.

  1. Якщо бульйон вже готовий, то найкраще проварити його з морквою, цибулею та часником;
  2. Відмінно маскує запах запашний перець та куркума, паприка;
  3. Зі свіжої зелені підійде кінза, петрушка, базилік або кріп, а якщо варити вже не можна, то додайте трохи баранячого жиру.

Готуємось до приготування

Замість спроб приховати неприємний запах, спробуйте нормально підготувати м’ясо до варіння:

  • На кілька годин вимочіть його у холодній воді у холодильнику. Потім необхідно злити воду, наріжте м’ясо на шматки і починайте варити
  • Можна злити перший відвар після того, як закипить вода, а потім вже варять новий нормальний бульйон. Вважається, що так можна очистити м’ясо від залишків лікарських засобів, які могли опинитися в ньому ще за життя тварини;
  • Ще один спосіб уникнути появи неприємного аромату – це покласти м’ясо в миску з сіллю на 10-15 хвилин. Вважається, що цей спосіб допомагає краще, ніж вимочування.

Це така смакота! Гороховий суп, від якого неможливо відірватися

середа, 17 грудень 2025, 9:15

Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...

А ви це знали? Чому потрібно обов'язково додати оселедець у свій раціон

середа, 17 грудень 2025, 8:50

Оселедець - дуже цінний і смачний продукт, який може бути основою для багатьох салатів, а також закусок, популярною серед яких є форшмак. Ще оселедець можна дуже смачно замаринувати з цибулею, зеленню, та просто гірчицею і соком лимона, передають Патрі...