Буде смакота! Що зробити з картоплею для приготування ідеальних дерунів

Картопляні оладки досить прості у приготуванні та дуже смачні. Втім, багато кулінарів-аматорів пропускають один важливий етап створення страви. Справа в тому, що для отримання ідеальних дерунів недостатньо просто змішати всі інгредієнти і відправити суміш на розпечену сковороду, передають Патріоти України.

Подробиці

Потрібно виконати процедуру, без якої тісто не набуде потрібної консистенції. Підсумком пропущеної дії може стати повне розчарування гурмана: страва буде несмачною.

Що обов’язково потрібно зробити з тертою картоплею

З подрібненого овоча має бути видалена волога. Якщо цього не зробити, то в картоплі залишиться багато води, що з високою ймовірністю призведе до розкисанню тіста для дерунів.

Щоб усунути зайву вологу, слід віджати основу для страви через марлю. Втім, можна обійтися і без цього матеріалу. Процедуру легко провести за допомогою сита.

І лише після цього картоплю можна перекласти у велику ємність, після чого з’єднати інгредієнт з іншими компонентами: борошном, сирим яйцем, цибулею та спеціями.

Не робіть так! ТОП-5 помилок, які допускають господині при приготуванні плову

вівторок, 17 червень 2025, 16:07

Наявність рису, м’яса, спецій і бажання ще не означає, що є всі шанси приготувати смачний плов. Часто під виглядом плову кулінари підносять рисову кашу з овочами і спеціями, але кожен, хто хоч раз пробував справжню страву узбецької кухні, може виділити...

Все просто! ТОП-3 варіанта, як швидко зварити буряк

вівторок, 17 червень 2025, 13:05

Страви з буряків завжди виходять смачними. Крім того, цей коренеплід дуже корисний. Однак основний мінус полягає в тому, що варіння овочів вимагає багато часу. Також у процесі він фарбує посуд, а запах на кухні після цього залишається специфічним. Але ...