Буде смакота! Скільки моркви потрібно додати в квашену капусту

Одним із секретів квашеної капусти є правильно підібрана пропорція ключових інгредієнтів. Точно з’єднавши компоненти, квашення проходить без ускладнень і вчасно: ні гіркоти, ні тягучості, ні проблем із розсолом не має бути, передають Патріоти України.

Пропорції

На 10 кілограм капусти беруть 200 грам солі. Ідеально підходить сіль великого помелу. Моркви ж потрібно 300 грам. Ці пропорції вивірені багатьма поколіннями господарок, які готували квашену капусту багато раз.

Що ще додати

Для покращення смакових якостей або надання особливого аромату кулінари додають при квашенні яблука, брусницю, журавлину, солодкий перець, сливи, селеру, кріп, кмин. Тут не обов’язкове дотримання строгих пропорцій.

Хрумка капуста

Кора дуба (підійде аптечна) або корінь натертого хрону гарантовано нададуть хрумкості квашеній капусті. Достатньо взяти чайну ложку на кожний кілограм капусти. Компоненти містять дубильні речовини, які забезпечать хрускіт.

ТОП-5 помилок, через які сирники стають не такими смачними

субота, 31 травень 2025, 23:10

Пишні та ніжні сирники – чудовий варіант для сніданку. Ця страва не тільки смачна, але й дуже корисна. При цьому вона чудово поєднується з різними добавками. Наприклад, до сирників можна покласти ягоди, фрукти, шоколад. Також їх можна полити різними со...

Як зробити, щоб смажена картопля не пригорала, не прилипала і не стала м’якою

субота, 31 травень 2025, 17:12

Якщо ви хочете приємно здивувати домашніх, то зробити це дуже просто: досить смачно посмажити картоплю. Проте впоратися із завданням по силі лише досвідченій господині, оскільки страва здається нехитрою лише на перший погляд, передають Патріоти України...