Буде смакота! Цей маринад зробить найсухіше куряче м’ясо ніжним і соковитим

Маринування – це спосіб консервування харчових продуктів, що ґрунтується на дії кислоти, яка в тандемі з сіллю пригнічує життєдіяльність багатьох мікроорганізмів у м’ясі, рибі чи овочах, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Щоб ваша курочка вийшла соковитою, ніжною й ароматною, також мала хрустку скориночку, важливо правильно її замаринувати. Професійні кухарі діляться секретами, як приготувати ідеальний маринад для курячого м’яса.

Як приготувати ідеальний маринад для курячого м’яса: поради професійних кухарів

  • Спосіб приготування маринаду для курки. Треба взяти по столовій ложці соєвого соусу та соусу теріякі, стільки ж кетчупу з перцем чилі. Все ретельно перемішайте, вичавіть туди зубчик часнику, додайте один грам солі – і все, маринад готовий. Для маринування краще брати куряче м’ясо на кістці – стегна чи крильця, тоді воно буде більш соковитим і матиме хрустку золотаву скоринку.
  • Скільки часу маринувати м’ясо. Покладіть у маринад куряче м’ясо, добре перемішайте і поставте в холодильник на 2 години. Якщо ви бажаєте отримати більш насичене м’ясо, можна залишити його маринуватися на ніч. Коли страва потрібна терміново, маринувати необхідно хвилин 10-15.
  • Як готувати. Розігрійте духовку до 180°C, застеліть деко пергаментом і викладіть куряче м’ясо. Запікати треба 20-15 хвилин, доки не з’явиться золотава скоринка. Найкраще подавати запечену курятину з рисом та овочами.

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...