Буде смакота! Цей маринад зробить найсухіше куряче м’ясо ніжним і соковитим

Маринування – це спосіб консервування харчових продуктів, що ґрунтується на дії кислоти, яка в тандемі з сіллю пригнічує життєдіяльність багатьох мікроорганізмів у м’ясі, рибі чи овочах, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Щоб ваша курочка вийшла соковитою, ніжною й ароматною, також мала хрустку скориночку, важливо правильно її замаринувати. Професійні кухарі діляться секретами, як приготувати ідеальний маринад для курячого м’яса.

Як приготувати ідеальний маринад для курячого м’яса: поради професійних кухарів

  • Спосіб приготування маринаду для курки. Треба взяти по столовій ложці соєвого соусу та соусу теріякі, стільки ж кетчупу з перцем чилі. Все ретельно перемішайте, вичавіть туди зубчик часнику, додайте один грам солі – і все, маринад готовий. Для маринування краще брати куряче м’ясо на кістці – стегна чи крильця, тоді воно буде більш соковитим і матиме хрустку золотаву скоринку.
  • Скільки часу маринувати м’ясо. Покладіть у маринад куряче м’ясо, добре перемішайте і поставте в холодильник на 2 години. Якщо ви бажаєте отримати більш насичене м’ясо, можна залишити його маринуватися на ніч. Коли страва потрібна терміново, маринувати необхідно хвилин 10-15.
  • Як готувати. Розігрійте духовку до 180°C, застеліть деко пергаментом і викладіть куряче м’ясо. Запікати треба 20-15 хвилин, доки не з’явиться золотава скоринка. Найкраще подавати запечену курятину з рисом та овочами.

А ви це знали? Що означає зелене кільце навколо жовтка

п’ятниця, 19 грудень 2025, 9:59

Яйця круто - досить поширений вибір, наприклад, для сніданку. Після варіння, очищення та розрізання яйця навпіл ми іноді помічаємо зеленувате кільце навколо жовтка. Це виглядає не дуже апетитно, але це не означає, що яйце неїстівне. Їх цілком безпечно ...

Це така смакота! Соковита буженина зі свинини, яка завжди вдається

п’ятниця, 19 грудень 2025, 8:43

Домашня буженина може прикрасити будь-який святковий стіл. Її можна запікати у духовці або готувати в окропі. На сайті УНІАН поділилися класичними рецептами буженини, передають Патріоти України. Буженина у фользіІнгредієнти:Окіст свинячий — 1 кгЧасник ...